AMD sænker priserne på deres nye processorer

Christian Pedersen

4 uger siden

|

20/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan du få AMD-processorer lidt billigere end før.

Mest læste i dag

AMD har knap nok lanceret deres nye Ryzen 9000-serie af processorer til stationære computere, før de første prissænkninger allerede begynder at dukke op i Europa.

Ifølge den franske tech-side Hardware & Co. har flere butikker i Tyskland og Østrig sænket priserne på Ryzen 9 9900X, en af seriens mest populære modeller, til lige under 500 euro – hvilket er cirka 40 euro lavere end AMD's vejledende udsalgspris.

Prisstatistikker fra Geizhals viser, at dette ikke er et enkeltstående tilfælde.

Den franske Amazon-side havde også processoren til salg for 502 euro den 16. august, men den blev hurtigt udsolgt. På tyske Amazon er prisen dog stadig omkring 525 euro.

Også andre modeller i Ryzen 9000-serien er begyndt at blive solgt til lavere priser, om end rabatterne på disse stadig er mindre markante.

For eksempel sælges topmodellen Ryzen 9 9950X nu for så lidt som 698 euro, hvilket er en smule under det vejledende udsalgspris på 709 euro.

I Danmark er priserne fortsat højere, med Ryzen 9 9900X prissat til 6.490 kroner (omkring 565 euro), mens 9950X ligger på 8.590 kroner.

Lagerbeholdningen hos de store svenske butikker er dog god, hvilket kunne indikere, at vi også her vil se prissænkninger snart.

De kølige anmeldelser, kombineret med at mange gamere venter på processorer med den nye 3D V-Cache-teknologi, kan være årsagen til den tilsyneladende langsomme salgsstart.

Ifølge rygter fra juni kan de første X3D-modeller blive lanceret allerede i september, hvilket kunne forklare den hurtige prissænkning på de netop lancerede modeller.