Apple Intelligence bliver gratis frem til denne dato

Christian Pedersen

5 uger siden

|

13/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple Intelligence kræver betaling efter denne dato.

Mest læste i dag

Apple har annonceret, at deres nye AI-funktion, Apple Intelligence, vil være gratis tilgængelig frem til mindst 2027.

Ifølge Mobilsiden arbejder Apple stadig på at udvikle funktionerne til et niveau, hvor brugerne er villige til at betale for dem.

Apple Intelligence, som blev præsenteret ved WWDC-konferencen i juni, er stadig i sine tidlige faser, og mange af funktionerne vil først blive fuldt tilgængelige i løbet af de kommende år.

Gratis indtil videre

Gurman vurderer, at Apple har brug for mindst tre år for at skabe et produkt, der er værd at betale for.

I mellemtiden vil Apple Intelligence være tilgængelig uden omkostninger for brugerne, mens virksomheden fortsætter med at udvikle og forbedre funktionerne.

Det betyder, at brugerne indtil videre kan nyde godt af basale AI-funktioner som forbedret Siri, smarte svar i Beskeder og Mail, samt nye skriveværktøjer, uden at det koster ekstra.

Betalingsversion på vej

Når Apple endelig vurderer, at Apple Intelligence er klar til at blive en betalingsfunktion, forventes det at ske gennem en abonnementsløsning, muligvis kaldet Apple Intelligence+.

Ligesom med iCloud+, som tilbyder udvidet lagerplads og ekstra funktioner for et månedligt gebyr, kan Apple Intelligence+ blive en del af Apple One-pakken, der allerede kombinerer flere af Apples tjenester.

Markedsudfordringer

Selvom Apple er i gang med at udvikle deres AI-teknologi, står de over for udfordringer med at lancere fuldt ud i markeder som EU og Kina.

Mange af funktionerne, der blev præsenteret i juni, vil først blive rullet ud i løbet af 2024 og 2025.

Dette betyder, at Apple har tid til at finpudse deres produkter og overveje deres prisstrategi, før de begynder at kræve betaling for Apple Intelligence.

Når tiden kommer, kan brugere forvente at betale mellem 89 og 179 kroner per måned for Apple Intelligence+, afhængigt af hvordan Apple vælger at strukturere deres abonnementer.

Indtil da kan brugerne dog frit udforske og nyde de nye AI-funktioner, som Apple introducerer i de kommende år.