Trend DK
Forside Mobil Sådan stjæler cyberkriminelle dine billeder: metoder du bør kende

Sådan stjæler cyberkriminelle dine billeder: metoder du bør kende

Sådan stjæler cyberkriminelle dine billeder: metoder du bør kende
Foto: Tada Images / Shutterstock.com

Sådan stjæler cyberkriminelle dine billeder i 2025 – kender du metoderne?

Lige nu læser andre

Billeder på telefoner, sociale medier og cloud-tjenester er blevet attraktive mål for cyberkriminelle. I 2025 har hackerne udviklet nye og mere avancerede metoder til at få adgang til dine private billeder – ofte uden at du opdager det.

Her er 10 af de mest anvendte metoder netop nu, som du bør kende, hvis du vil beskytte dine digitale minder.

Phishing-mails forklædt som billeddeling

Cyberkriminelle sender e-mails, der ser ud til at komme fra kendte tjenester som Google Photos eller Dropbox. Du lokkes til at klikke på et link og indtaste loginoplysninger, hvorefter de overtager din konto.

Inficerede apps med adgang til fotos

Mange gratis apps beder om adgang til din kamerarulle. Nogle af disse apps er designet til at indsamle dine billeder i baggrunden og sende dem videre til kriminelle.

Læs også

Falske Wi-Fi-hotspots

Hackerne opsætter gratis Wi-Fi-netværk på caféer og i byrum. Når du logger på, overvåger de trafikken og kan få adgang til billeder og andre data på din enhed.

Brud på cloud-tjenester

Cloud-tjenester er populære mål for store hackerangreb. Selv hvis du har en stærk adgangskode, kan dine billeder blive kompromitteret, hvis tjenesten selv bliver hacket.

Skjult malware på websites

Nogle hjemmesider installerer malware på din computer eller telefon, så snart du besøger dem. Denne software kan give adgang til dine billedmapper.

Social engineering-angreb

Cyberkriminelle udgiver sig for at være personer, du stoler på, og narrer dig til at sende billeder direkte – ofte ved at kapre en vens konto.

Svage adgangskoder på billedapps

Mange bruger den samme simple adgangskode til flere apps, hvilket gør det let for hackere at få adgang. Svage adgangskoder er stadig en af de største årsager til datatyveri.

Udnyttelse af tilladelser i sociale medier

Når du opretter en profil eller bruger en quiz på sociale medier, accepterer du ofte adgang til dine billeder uden at tænke over det. Kriminelle bagmænd udnytter dette til at høste billeder.

Datahøst via onlinespil

Mange populære småspil og quizzer online beder om adgang til dine billeder som en “del af spiloplevelsen” – men i virkeligheden bliver billederne gemt og misbrugt.

Falske supporthenvendelser

Du bliver kontaktet af nogen, der udgiver sig for at være “support” for en app, du bruger. De beder dig give adgang eller dele skærm, hvorefter de kopierer dine private billeder.

Læs også

Ads by MGDK