Nu kan elbil-ejere skifte batteri på under 5 minutter

Christian Pedersen

5 uger siden

|

17/06/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Godt nyt til alle elbil-ejere. De kan nemlig skifte deres batteri på få minutter.

Mest læste i dag

Elbil-ejere kan nu glæde sig over en banebrydende teknologi, der gør det muligt at skifte batteri på under fem minutter.

Den kinesiske bilproducent Nio har lanceret tredje generation af deres Power Swap Stations, der tillader bilister at udskifte deres batterier på rekordtid.

Som en del af Nio Power 2025 Battery Swap Station Deployment Plan planlægger Nio at have 4.000 stationer på verdensplan ved udgangen af næste år, hvoraf 1.000 vil være placeret uden for Kina.

Denne teknologi er allerede i brug i flere europæiske lande, herunder Norge, Nederlandene, Sverige, Danmark og Tyskland.

Effektiv og hurtig opladning

Den nye teknologi, som Nio præsenterer, gør det muligt for elbil-ejere at skifte batteri på blot fire minutter og 40 sekunder.

Selve den mekaniske proces tager omkring to og et halvt minut, mens de resterende minutter bruges på sikkerhedstjek og korrekt placering af køretøjet. Det skriver Gbnews.

Ifølge Nio kan alle deres elbiler benytte denne batteriudskiftningsteknologi.

Det anslås, at over 56 procent af opladningerne for Nio-modeller sker via batteriudskiftning.

Indtil videre har Nio udført mere end 20 millioner batteriskift på deres Power Swap Stations verden over.

Flere batteriskiftestationer på vej

Nio er også i gang med at etablere deres tilstedeværelse i Storbritannien og har et avanceret forsknings- og udviklingscenter i Oxford.

De estimerer, at inden 2025 vil 90 procent af Nio-ejere bo mindre end tre kilometer fra en batteriskiftestation.

En anden stor spiller på markedet, Stellantis, har indgået en aftale med Ample om at indføre batteriskifteteknologi, der kan levere fuldt opladede batterier på mindre end fem minutter.

Teknologien forventes først at blive brugt i Free2move's bildelingsflåde af Fiat 500e.

Fordele ved batteriskifteteknologi

Denne nye teknologi kan give elbil-ejere en stor fordel ved at mindske bekymringerne omkring rækkevidde og afhængigheden af offentlige ladestationer.

Ifølge Ricardo Stamatti, senior vice president for charging and energy business unit hos Stellantis, kan batteriskifteteknologien fra Ample tilbyde kunderne større energieffektivitet, fremragende ydeevne og lavere rækkeviddeangst.

Med disse nye fremskridt inden for batteriskifteteknologi kan elbil-ejere se frem til en mere bekvem og hurtig opladningsoplevelse, der kan revolutionere måden, vi tænker på elbilopladning.