Godt nyt for elbiler: Ny EU-regel gør benzin og diesel meget dyrere i Danmark

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

22/05/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny EU-regel gør benzin og diesel meget dyrere i Danmark, hvilket er godt nyt for elbiler. Læs mere her.

Mest læste i dag

Med nye EU-regler i horisonten står ejere af elbiler til at drage fordel, mens ejere af benzin- og dieselbiler kan se frem til stigende omkostninger.

Et nyt CO2-kvotesystem, der træder i kraft i 2027, vil gøre fossile brændstoffer som benzin og diesel betydeligt dyrere.

"Den nye kvoteordning kræver, at energiselskaberne køber CO2-kvoter for at sælge brændstoffer som diesel og benzin.

Det vil uvægerligt gøre disse brændstoffer dyrere," forklarer professor Mogens Fosgerau fra Københavns Universitet.

Dette tiltag fra EU's side er designet til at reducere udledningen af drivhusgasser og fremme brugen af mere bæredygtige transportmidler som elbiler.

Fosgerau tilføjer: "Det bliver stadig mere økonomisk urentabelt at købe og vedligeholde en fossilbil, især når priserne på brændstof skyder i vejret."

Men disse regler er ikke uden modstand.

Med EU-valget om hjørnet har flere politiske partier udtrykt bekymring over de økonomiske konsekvenser for de europæiske bilister.

"Den kommende regning er urimelig at sende til forbrugerne, der kan få svært ved at få økonomien til at hænge sammen, især hvis de er afhængige af en fossilbil," siger Anders Vistisen, spidskandidat for Dansk Folkeparti ved europaparlamentsvalget.

Til trods for politisk modstand, signalerer markedstendenser en voksende interesse for elbiler, som flere forbrugere ser som en langsigtet økonomisk og miljømæssig investering.

Dette lover godt for fremtiden for elbiler, selvom der stadig er debat og usikkerhed omkring omfang og implementering af de nye EU-regler.