Ferraris første elbil: Så meget vil den koste

Christian Pedersen

5 uger siden

|

19/06/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ferrari laver en elbil, og her er, hvor meget den vil koste.

Mest læste i dag

Ferrari er klar til at træde ind på elbilmarkedet med deres første fuldt elektriske model, der forventes at ramme markedet i slutningen af næste år.

Prisen på denne luksuriøse elbil vil ligge på over 5 millioner kroner, hvilket understreger, at Ferrari fortsat retter sig mod de meget velhavende kunder.

Pris og målgruppe

Den kommende Ferrari elbil vil have en startpris på omkring 500.000 dollars, svarende til cirka 3,5 millioner kroner.

Med den danske registreringsafgift vil prisen stige til omkring 5 millioner kroner.

Dette placerer Ferraris elbil langt over gennemsnitsprisen for en Ferrari, som i første kvartal af 2024 var cirka 2,6 millioner kroner.

Denne elbil er designet til det eksklusive segment, hvilket betyder, at Ferrari sigter mod kunder med betydelige økonomiske ressourcer.

Mens andre luksuselbiler som Porsche Taycan, Audi e-tron GT og Lotus Emeya ligger i prisområdet omkring 1 million kroner, sætter Ferrari sig klart over disse med sin nye model. Det skriver Mobilsiden.

Nyt produktionsanlæg i Maranello

For at imødekomme produktionen af deres første elbil, planlægger Ferrari at åbne et nyt produktionsanlæg i Maranello, Norditalien.

Dette anlæg forventes at øge Ferraris samlede produktionskapacitet med op til en tredjedel, hvilket betyder en årlig produktion på cirka 20.000 biler.

Ferrari har også annonceret udviklingen af endnu en elbilmodel.

I samarbejde med universitetet i Bologna har Ferrari åbnet et nyt laboratorium, der skal fokusere på forskning i litiumbattericeller.

Dette laboratorium vil prioritere områder som hurtigopladning og sikkerhed, hvilket er afgørende for fremtidens elbiler.

Eksklusivitet og innovation

Ferraris indtræden på elbilmarkedet viser deres engagement i at kombinere luksus med innovation.

Selvom salget af elbiler i Europa er faldet i forhold til sidste år, forventer Ferrari, at deres målgruppe af ekstremt velhavende kunder vil tage godt imod denne luksuselbil.

Ferraris første elbil repræsenterer en vigtig milepæl for den ikoniske bilproducent.

Med sin høje pris og eksklusive design vil den appellere til en nichegruppe af kunder, der ønsker det ypperste inden for bilteknologi og luksus.