Årtiers arbejde løst! Eksperter har fundet hemmeligheden bag nyt ekstremt hurtig RAM

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperter har løst årtiers hemmelighed og fundet frem til ekstrem hurtig RAM.

Mest læste i dag

I computerens verden er hurtig og pålidelig hukommelse afgørende.

Forskere ved Hebrew University of Jerusalem har taget et stort skridt fremad med en opdagelse, der kan revolutionere RAM (MRAM), som er kendt for både at være ultra-hurtig og ikke-flygtig — det vil sige, den bevarer data, selv når strømmen er slukket.

Dette nye gennembrud, der blev offentliggjort i tidsskriftet Physical Review Research tidligere i år, beskriver, hvordan lys kan interagere med magnetiske materialer for at forbedre måden, MRAM fungerer på.

Amir Capua, leder af universitetets Spintronics laboratorium og medforfatter til studiet, forklarede vigtigheden af denne opdagelse:

"Dette har vidtrækkende konsekvenser, især inden for datalagring ved hjælp af lys og nanomagneter."

Lysbølger er løsningen

Forskerne har fundet ud af, at lysbølger, der oscillerer hurtigt, kan styre magnetiske tilstande.

Dette åbner op for mulighederne for at skabe ultra-hurtige og energieffektive MRAM-enheder, der styres optisk.

Disse fremskridt kunne betyde en betydelig ændring i, hvordan information lagres og behandles på tværs af flere sektorer.

Interaktionen mellem lys og magnetisme er ikke ny i kvanteverdenen, men dens anvendelse inden for spintronik, der udforsker forholdet mellem en elektrons spin og magnetisme, har potentiale til at omforme fremtidige lagringsenheder.

Capua udtrykte entusiasme for den fremtidige anvendelse af denne teknologi:

"Vi er kommet frem til en meget grundlæggende ligning, der beskriver denne interaktion. Det lader os fuldstændig genoverveje optisk magnetisk optagelse og navigere vores vej til en tæt, energieffektiv og omkostningseffektiv optisk magnetisk lagringsenhed, som endnu ikke eksisterer."

Denne opdagelse kunne ikke kun gøre computere hurtigere, men også mere energieffektive, hvilket bringer os et skridt nærmere æraen for kvantecomputere.

Det skriver Popularmechanics