Spotify vinder kæmpe retssag over Apple: Sådan vil det påvirke dig

Christian Pedersen

5 uger siden

|

15/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne retssag betyder, at Spotify må vise sine priser direkte i app'en.

Mest læste i dag

Spotify har netop vundet en afgørende sejr i deres mangeårige juridiske kamp mod Apple.

Denne sejr betyder, at Spotify nu får lov til at vise priser på deres abonnementer direkte i iOS-appen, hvilket er en stor ændring for brugerne i Europa.

Apple giver sig: Lader Spotify vise priser i sin app

Efter år med stridigheder har Apple endelig givet Spotify grønt lys til at oplyse priser på deres abonnementer i iOS-appen.

Det betyder, at brugere nu kan se, hvad det koster at abonnere på Spotify, hvis de gør det via Spotifys egen hjemmeside i stedet for gennem appen.

Abonnerer man gennem en iOS-app, er prisen typisk højere, da Apple tager en kommission for alle køb foretaget i deres apps.

Denne ændring kommer som et resultat af, at EU-Kommissionen i marts idømte Apple en bøde på 1,8 milliarder euro for at overtræde konkurrencereglerne.

Det har tvunget Apple til at løsne grebet om tjenester som Spotify. Det skriver Mobilsiden.

Forhindre Spotify i at linke til egen hjemmeside

Selvom Spotify nu må vise priser i appen, er de stadig underlagt Apples stramme vilkår.

Apple tillader ikke, at Spotify linker direkte til deres hjemmeside for køb, uden at Apple tager en del af indtægterne.

Derfor har Spotify valgt kun at informere om priserne uden at linke til deres hjemmeside.

Denne begrænsning betyder, at selvom brugerne nu kan se priserne, er det stadig ikke muligt at foretage køb direkte via appen uden at betale ekstra.

Spotify kritiserer fortsat Apples "ulovlige og rovdriftsagtige vilkår" og håber, at EU-Kommissionen vil håndhæve deres afgørelse mere konsekvent, så brugerne i fremtiden kan nyde lavere priser og en bedre brugeroplevelse.

Apple ville ikke godkende opdatering

Striden mellem Spotify og Apple går tilbage til 2019, da Spotify indgav en antitrust-klage over Apples regler for apps i App Store.

Så sent som i marts nægtede Apple at godkende en opdatering af Spotify-appen, der indeholdt information om priser og links til Spotifys hjemmeside.

Men efter EU-Kommissionens afgørelse har Apple nu givet efter, og Spotify kan nu endelig implementere disse ændringer i deres app.