Salget af AI-computere går amok

Christian Pedersen

4 uger siden

|

16/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
AI-computere er blevet virkelig populære.

Mest læste i dag

Markedet for AI-drevne computere er eksploderet, og salget stiger i en hidtil uset hastighed.

Ifølge de seneste rapporter udgjorde computere med dedikerede AI-chips, kendt som NPUs (Neural Processing Units), hele 14 procent af det samlede laptop-salg i andet kvartal af 2024.

Dette markerer en imponerende vækst inden for et marked, der stadig er i sin spæde begyndelse. Det skriver canalys.

Stærk start for store spillere

Tech-giganter som Microsoft, Qualcomm og Intel ser ud til at have ramt plet med deres seneste AI-tiltag.

Med i alt 8,8 millioner solgte enheder, der inkluderer både Qualcomm Snapdragon og Intel Core Ultra-processorer, er der ingen tvivl om, at interessen for AI-drevne computere er stor.

Disse maskiner er specielt designet til at håndtere avancerede AI-opgaver, hvilket gør dem særligt attraktive for både professionelle og tech-entusiaster.

AMD, der kom på banen i juli med deres Ryzen AI 300-serie, følger tæt i hælene på konkurrenterne, og markedet forventes at vokse yderligere i de kommende år.

Analyser fra Canalys peger på, at salget af AI-computere kan nå op på 44 millioner enheder i 2024 og hele 103 millioner i 2025.

Store mærker satser på AI

Flere af verdens største PC-producenter har allerede lanceret deres bud på AI-computere.

Lenovo, som er verdens største PC-leverandør, har øget deres markedsandel med deres Yoga Slim 7x og ThinkPad T14s, begge drevet af Snapdragon X-processoren.

HP følger trop med deres Omnibook X 14 og EliteBook Ultra G1, mens Dell har introduceret AI-drevne versioner af deres populære XPS, Latitude og Inspiron-serier.

Fremtiden ser lys ud for AI-computere

Den markante stigning i salget af AI-drevne computere indikerer, at vi kun har set begyndelsen på, hvad denne teknologi kan tilbyde.

Med de store tech-virksomheder, der investerer massivt i udviklingen af AI-kapable enheder, kan vi forvente, at AI snart vil være en integreret del af vores daglige computerbrug.