På tirsdag skal du slukke din telefon i 2 timer - Her er den særlige årsag

Christian Pedersen

6 uger siden

|

07/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den mentale trivsel går ned ad bakke, så derfor skal der prøves noget nyt.

Mest læste i dag

Der er bekymring for den stigende brug af skærme blandt både børn og voksne i Danmark, og hvordan det påvirker den mentale trivsel.

For at modvirke denne udvikling opfordrer headspace Danmark alle til at deltage i en landsdækkende kampagne ved navn #SlukSammen, hvor man opfordres til at slukke sine elektroniske enheder i to timer.

Hvad er #SlukSammen?

Kampagnen, som lanceres tirsdag den 20. august, opfordrer folk til at slukke deres skærme fra kl. 18.00 til 20.00.

Formålet er at skabe opmærksomhed om vigtigheden af nærvær og personlige relationer i en tid, hvor digitale enheder ofte dominerer vores liv.

Tidligere statsminister og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Poul Nyrup Rasmussen, siger: "Vi ønsker at inspirere til en hverdag med mere nærvær og plads til samtaler." Det skriver Headspace i en pressemeddelelse.

Støtte fra eksperter og virksomheder

Flere eksperter bakker op om initiativet, herunder Aida Bikic, psykolog og Ph.D. ved Syddansk Universitet, og Imran Rashid, læge og forfatter.

Bikic udtaler, at det er vigtigt at skabe grænser for skærmtid: "Det er særligt relationerne i familien, som former os som mennesker, og som er afgørende for børn og unges trivsel."

Hun opfordrer til at prioritere samvær og dialog i dagligdagen, for eksempel gennem spil, gåture eller madlavning sammen.

Flere virksomheder og organisationer har også tilsluttet sig kampagnen.

Blandt de prominente støtter er Danske Biografer, Yousee, TikTok, Sparekassen Sjælland-Fyn og Dansk Industri.

Disse aktører vil hjælpe med at sprede kampagnens budskab og opfordre til deltagelse.

Lancering af headspace Family

Som en del af kampagnen lancerer Det Sociale Netværk et nyt initiativ kaldet headspace Family.

Dette tilbud vil være tilgængeligt fra 1. september i fem kommuner og er rettet mod familier og pårørende til unge, der oplever mistrivsel.

Formålet er at skabe et forum for samtale og støtte.

Ved at deltage i #SlukSammen håber arrangørerne at skabe en landsdækkende bevægelse mod et sundere og mere balanceret forhold til skærmbrug, der fremmer bedre mental sundhed og stærkere personlige relationer.