Opdater din browser nu

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

24/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den mest populære browser Google Chrome skal lige nu opdateres, og sådan her gør du.

Mest læste i dag

Google Chrome, med en markedsandel på over 65%, er verdens mest populære browser med 3,45 milliarder brugere.

Denne popularitet gør Chrome til et attraktivt mål for sikkerhedstrusler, og derfor er det vigtigt at holde browseren opdateret.

Google har netop udgivet en Google Chrome opdatering, der retter hele ni sikkerhedsfejl, hvoraf én særligt vækker bekymring.

Den nye Google Chrome opdatering adresserer en såkaldt nulldagssårbarhed.

Nulldagssårbarheder er særligt farlige, da de kan udnyttes af angribere, før de bliver opdaget og rettet af udviklere.

Ifølge Lifehacker har denne type sårbarhed allerede været udnyttet af cyberkriminelle, hvilket gør det kritisk for brugerne at opdatere deres browser med det samme.

Sikkerhedsfejlene, der rettes i denne Google Chrome opdatering, inkluderer tre nulldagssårbarheder, som er blevet identificeret i løbet af maj.

Det amerikanske byrå for cybersikkerhed og infrastruktur (CISA) har tilføjet alle tre fejl til deres katalog over kendte udnyttede sårbarheder.

Føderale agenturer i USA har en frist til 10. juni for at opdatere deres Chrome-browsere, men det anbefales, at alle brugere opdaterer deres browser hurtigst muligt.

For at opdatere Google Chrome skal du klikke på de tre prikker øverst til højre i browseren, vælge "Hjælp" og derefter klikke på "Om Google Chrome".

Browseren vil derefter automatisk tjekke for opdateringer og installere dem. Den version, du skal sikre dig, at du har, er Chrome 125.

Denne Google Chrome opdatering er vigtig ikke kun på grund af de rettede nulldagssårbarheder, men også fordi den generelt forbedrer browserens sikkerhed og ydeevne.

Ved at holde din browser opdateret beskytter du dine personlige oplysninger og reducerer risikoen for at blive offer for cyberangreb.

Sikkerhedstrusler udvikler sig konstant, og det er afgørende, at teknologivirksomheder som Google reagerer hurtigt for at beskytte brugerne.

Ved at implementere denne Google Chrome opdatering tager Google et vigtigt skridt i kampen mod cyberkriminalitet.

Så sørg for at opdatere din browser nu og hold dig sikker online.