Ny Windows-opdatering får computeren til at gå ned - Sådan løser du problemet

Christian Pedersen

3 uger siden

|

27/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Måske har du oplevet at din computers system lukker ned uden grund? Frygt ej, du får løsningen her.

Mest læste i dag

Microsofts seneste opdatering til Windows, KB5041585, har givet anledning til en del frustration blandt brugere af Windows 11 versionerne 22H2 og 23H2.

Opdateringen, som skulle løse flere sikkerhedsproblemer, herunder en alvorlig sårbarhed i IPv6, har desværre også medført en række nye udfordringer.

Flere brugere rapporterer, at deres computere nu oplever markant dårligere ydeevne eller endda pludselig går ned.

Nogle har endda været så heldige, at de slet ikke kunne installere opdateringen.

Problemer og symptomer

Brugere over hele internettet deler deres erfaringer med de nye problemer efter installationen af KB5041585.

Et af de mest almindelige problemer er, at ressourcekrævende programmer som Adobe Photoshop, Audition og spil som Diablo og World of Warcraft gentagne gange går ned.

En bruger beskriver situationen: "Efter opdateringen i morges begyndte alle tunge applikationer at gå ned konstant, og der står, at de bruger for meget hukommelse, selvom opgavehåndteringen kun viser 18 procents brug og masser af ledig diskplads."

Andre brugere oplever, at deres CPU kører konstant på 100 procent, hvilket gør, at computeren bliver ekstremt langsom og hyppigt får timeouts.

Klagerne er ikke begrænset til et enkelt forum; de findes på både Reddit og YouTube, hvor mange forsøger at finde løsninger på problemerne. Det skriver pcforalla.

Mulige løsninger

Hvis du er ramt af de problemer, som opdatering KB5041585 har skabt, er der et par ting, du kan prøve for at få din computer tilbage til normal drift:

  1. Afinstaller opdateringen: Den mest direkte løsning er at afinstallere opdateringen. Dette gør du ved at gå til "Indstillinger" > "Windows Update" > "Vis opdateringsoversigt". Scroll ned til "Afinstaller opdateringer", find KB5041585, og klik på "Afinstaller". Vær dog opmærksom på, at du ved at afinstallere opdateringen også fjerner de sikkerhedsrettelser, den medførte.

  2. Deaktiver Control Flow Guard: En anden mulighed for at afhjælpe problemet er at slå "Control Flow Guard" fra. Gå ind i Windows Sikkerhed, vælg "App- og browserkontrol", og klik på "Indstillinger for udnyttelsesbeskyttelse". Her kan du indstille "Control Flow Guard (CFG)" til "Fra som standard".

Microsoft er blevet gjort opmærksom på problemerne og arbejder allerede på en løsning.

Dog nævner det officielle supportdokument for opdateringen, at Microsoft i øjeblikket ikke har kendskab til nogen problemer med opdateringen, hvilket har efterladt mange brugere frustrerede.

Indtil Microsoft udsender en officiel rettelse, kan de nævnte løsninger være nyttige for dem, der oplever problemer efter installation af opdatering KB5041585.

Hold øje med fremtidige opdateringer og supportmeddelelser fra Microsoft for at sikre, at din enhed fungerer optimalt og sikkert.