Denne undersøgelse markerer endnu et skridt i den igangværende teknologikrig mellem USA og Kina om det lukrative marked for halvledere.
I sidste uge strammede Washington restriktionerne på salg af visse eksportvarer til kinesiske virksomheder, og konflikten forventes at fortsætte - især hvis Donald Trump vender tilbage til Det Hvide Hus. Nvidia udtalte, at de er 'glade for at besvare spørgsmål fra regulatorer'.
"Vi arbejder hårdt på at levere de bedste produkter i alle regioner og opfylde vores forpligtelser overalt, hvor vi driver forretning," sagde virksomheden i en erklæring.
Mandag rapporterede kinesisk stats-tv CCTV, at myndigheder i Beijing havde lanceret en undersøgelse 'i overensstemmelse med loven'. Nvidia beskyldes for at have overtrådt forpligtelser, som blev indgået i forbindelse med købet af Mellanox Technologies i 2020.
Dette sker efter en amerikansk offensiv i sidste uge, hvor der blev indført restriktioner mod 140 virksomheder, herunder kinesiske chipfirmaer som Piotech og SiCarrier, med krav om særlig tilladelse for salg.
Som svar har Kina indført restriktioner på eksport af mineraler som antimon, gallium og germanium til USA. Analytikere bemærker, at Kina målrettet har fokuseret på USA, snarere end at indføre generelle restriktioner.
Nvidia var oprindeligt kendt for at producere grafiske processorer til computerspil. I dag er virksomheden en stor spiller inden for udviklingen af chips til kunstig intelligens (AI) og har en markedsværdi på over 3 billioner dollars.
Nvidias voksende dominans har vakt opmærksomhed hos konkurrencemyndigheder globalt - inklusive i USA, EU, Storbritannien, Sydkorea og Kina.
Virksomheden står også i centrum for de stigende spændinger mellem USA og Kina, da begge lande kæmper om at dominere markedet for avancerede chips. Nvidia rapporterede, at kunder i Kina i år udgjorde omkring 13% af deres salg, hvilket er faldet, siden USA begyndte at indføre restriktioner.
James Lewis, forsker ved Center for Strategic and International Studies, vurderer, at Kinas handling mod Nvidia kan ses som en form for 'gengældelse'.
"Tidsrammen er ikke en tilfældighed. Det er en besked til USA om, at Kina ikke vil acceptere sanktionsbølge efter sanktionsbølge," siger han.
Han tilføjer, at selvom eksportkontroller forsinker adgangen til teknologi, stopper de sjældent helt andre lande fra at opnå den. Konflikten mellem de to lande forventes at fortsætte som en gensidig 'hævnkamp'.