Nvidia er nu 25 trillioner værd og har overgået Apple

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

06/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har været et super godt år for Nvidia, der nu er 25 trillioner kroner værd.

Mest læste i dag

Nvidia, den amerikanske chipproducent, har nu overgået Apple og er blevet den næst mest værdifulde børsnoterede virksomhed i verden med en markedsværdi på hele 25 trillioner kroner.

Denne imponerende stigning i værdi er drevet af en kraftig vækst i virksomhedens aktiekurs, der steg med mere end 5% onsdag til over 1.224 dollars per aktie. Det skriver Forbes.

Fra Grafikkort til AI-giganter

Nvidia blev grundlagt i 1993 og er oprindeligt kendt for at producere grafikkort, som især bruges til computerspil.

Men længe før AI-revolutionen begyndte virksomheden at tilføje funktioner til sine chips, der understøtter maskinlæring.

Dette strategiske skift har hjulpet Nvidia med at øge sin markedsandel markant.

AI-revolutionen driver væksten

Nvidia har været i stand til at ride på bølgen af investeringer i kunstig intelligens (AI).

Selskabet er nu betragtet som en vigtig aktør i AI-industrien, hvor deres chips bruges til at drive maskinlæringsmodeller og AI-systemer.

Jensen Huang, Nvidias administrerende direktør, har kaldt denne udvikling for begyndelsen på den "næste industrielle revolution".

Eksplosiv Vækst

I de tre måneder frem til 28. april rapporterede Nvidia et salg på 26 milliarder dollars, hvilket er mere end tredoblet sammenlignet med samme periode sidste år og en stigning på 18% fra de foregående tre måneder.

Dette er et klart tegn på, hvor hurtigt AI-teknologi spreder sig i erhvervslivet.

Aktien opdeles

For at gøre sine aktier mere tilgængelige for små investorer, annoncerede Nvidia sidste måned en aktiesplit, hvor antallet af aktier øges med en faktor 10, og deres værdi tilsvarende reduceres.

Dette træk forventes at generere endnu mere efterspørgsel efter Nvidias aktier.

Apples Position

Apple, som tidligere var den mest værdifulde virksomhed, er blevet overgået af Nvidia.

Apples aktieværdi er blevet påvirket af en stagnerende salgsudvikling, selvom virksomheden for nylig har set en opblomstring i aktiekursen på grund af forventningerne om deres AI-strategi.

Fremtiden

Nvidia er nu en central virksomhed at følge for at forstå, hvor hurtigt AI-drevet teknologi spreder sig i erhvervslivet.

Med store forventninger til fremtiden og en stadig voksende markedsandel, ser Nvidias vækst ud til at fortsætte, hvilket gør dem til en nøglespiller i den teknologiske fremtid.