Nu skal du skifte: Microsoft afbryder support til ældre Windows-versioner

Christian Pedersen

3 dage siden

|

16/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har en af disse Windows-versioner, så skal du højst sandsynlig skifte version meget snart.

Mest læste i dag

Microsoft har annonceret, at de snart vil afslutte supporten til ældre Windows-versioner, hvilket betyder, at brugere af disse systemer vil modtage tvungne opdateringer.

Brugere af Windows 11 version 21H2 vil især blive berørt, da supporten slutter den 8. oktober 2024.

Efter denne dato vil der ikke længere blive leveret sikkerhedsopdateringer, hvilket gør opdatering til en nyere version af operativsystemet nødvendig for at opretholde sikkerheden.

Microsoft har gjort det nemt for brugerne at opdatere ved manuelt at søge efter nye versioner under Windows Update.

Brugere kan vælge at opdatere til version 23H2, som forventes at bringe forbedrede funktioner og sikkerhed.

Processen kan dog også automatiseres af Microsoft, hvilket mange brugere vil opleve som et tvungent opdateringsskub. Det skriver Chip.

Den hurtige opdateringscyklus betyder, at Windows-brugere regelmæssigt skal opdatere deres system for at forblive beskyttet mod nye trusler.

Med versioner som Windows 11 22H2 og det kommende 24H2 i efteråret, har Microsoft sikret, at der altid er mindst to understøttede versioner af Windows 11 til rådighed.

For virksomheder og skoler, der bruger Windows Enterprise eller Education, gælder andre deadlines.

For disse organisationer vil version 21H2 miste support den 8. oktober 2024, mens version 22H2 stadig vil modtage opdateringer indtil 2025.

For at undgå risikoen for at blive udsat for sikkerhedsproblemer opfordres alle brugere til at sikre, at de kører den nyeste version af Windows, før supporten til deres nuværende version ophører.