Nu kan du opgradere hvilken som helst computer til Windows 11 - Sådan gør du

Christian Pedersen

5 uger siden

|

11/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Følg denne simple guide og få Windows 11 på hvilken som helst computer.

Mest læste i dag

Mange tror, at en ældre computer ikke kan opgraderes til Windows 11 på grund af strenge kompatibilitetskrav fra Microsoft.

Men det er ikke nødvendigt at kassere en fuldt fungerende computer.

Faktisk kan du med et par enkle trin omgå disse begrænsninger og sikre, at din computer kører den nyeste version af Windows.

Kom rundt om begrænsningerne

Selvom Microsoft har indført krav om, at din computer skal have en specifik processor og TPM (Trusted Platform Module) version 2.0, er der måder at komme uden om disse krav på.

Først og fremmest kan du foretage en ren installation af Windows 11, hvilket vil omgå CPU-kompatibilitetskontrollen fuldstændigt.

For at gøre dette skal du dog være klar til at geninstallere dine programmer og gendanne dine data.

Hvis du foretrækker at undgå denne besværlige proces, er der en anden metode, der kun kræver en mindre ændring i Windows-registreringsdatabasen.

Ved at ændre en nøgle i registreringsdatabasen kan du fortælle Windows 11-opsætningen at ignorere kompatibilitetskravene, hvilket giver dig mulighed for at installere operativsystemet på din ældre computer. Det skriver zdnet.

Sådan gør du trin for trin

  1. Ændre registreringsdatabasen: Åbn Registreringseditoren (Regedit.exe) og navigér til HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup. Opret en ny DWORD-værdi med navnet "AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU" og sæt dens værdi til 1.

  2. Download Windows 11 ISO: Besøg Microsofts officielle Windows 11 downloadside og hent ISO-filen til x64-enheder. Denne fil vil fungere som installationsmediet.

  3. Mount ISO-filen: Når downloadet er færdigt, skal du åbne ISO-filen i Stifinder, hvor den vil blive monteret som et virtuelt drev.

  4. Kør Windows Setup: Find Setup.exe-filen i den monterede ISO og dobbeltklik for at starte opgraderingen. Du vil muligvis blive advaret om kompatibilitetsproblemer, men ignorer dette, og fortsæt med installationen.

Med denne metode kan du opgradere enhver computer til Windows 11, uanset om den officielt opfylder Microsofts krav eller ej.

Det er en enkel proces, som forlænger din computers levetid og holder den sikker med den nyeste software.