Microsoft under kiritik: Fjerner udskældt AI-funktion

Christian Pedersen

5 uger siden

|

16/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft har været under kritik for deres såkaldte Recall-funktion, der husker alt, hvad brugeren laver.

Mest læste i dag

Microsoft står over for intens kritik efter at have annonceret en kontroversiel AI-funktion, Recall, som skulle optage brugerens aktiviteter i realtid.

Efter massiv modstand fra både medier og forbrugere har Microsoft nu besluttet at fjerne funktionen fra den første bølge af Copilot+ pc’er, der lanceres den 18. juni.

Recall-funktion fjernet efter kritik

Recall-funktionen blev designet til at hjælpe brugere med at "huske" alle tidligere aktiviteter ved at optage alt, hvad brugeren gør i realtid.

Dette har dog rejst alvorlige bekymringer om privatlivets fred, og funktionen blev hurtigt mødt med skarp kritik for at være både invaderende og en trussel mod brugernes privatliv.

Microsoft har lyttet til kritikken og trækker nu funktionen tilbage fra den første udsendelse af Copilot+ enheder. Men de har ikke helt droppet Recall. Det skriver Inputmag.

Brugeren skal selv aktivere Recall

Microsoft har annonceret, at de vil gøre det nemmere for brugerne at vælge, om de vil aktivere Recall.

Funktionen vil ikke længere være slået til automatisk. I stedet skal brugerne selv aktivere den, hvilket giver dem bedre kontrol over deres privatliv.

"Vi har hørt et klart signal om, at vi kan gøre det nemmere for folk at vælge at aktivere Recall på deres Copilot+ pc og forbedre beskyttelsen af ​​privatlivets fred og sikkerhed," skriver Microsoft i en notits.

Forbedret sikkerhed og databeskyttelse

For at imødekomme bekymringerne om sikkerhed og privatliv har Microsoft planlagt flere forbedringer.

Recall-funktionen vil nu være integreret med Windows Hello ansigtsgenkendelse, hvilket øger sikkerheden markant.

Funktionen vil desuden omfatte yderligere lag af databeskyttelse, såsom "just in time"-dekryptering, beskyttet af Windows Hello Enhanced Sign-in Security (ESS).

"For det tredje tilføjer vi yderligere lag af databeskyttelse, herunder “just in time”-dekryptering beskyttet af Windows Hello Enhanced Sign-in Security (ESS), så Recall-snapshots kun dekrypteres og er tilgængelige, når brugeren godkender.

Derudover krypterer vi søgeindeksdatabasen,” skriver Microsoft.

Fremtidige planer for Recall

Når de nye sikkerhedstiltag er implementeret, planlægger Microsoft at gøre Recall tilgængelig for medlemmer af deres Windows Insider Programme inden for de næste uger.

Dette giver tid til yderligere evaluering og tilpasning baseret på feedback fra en begrænset brugergruppe, før funktionen eventuelt rulles bredere ud.

Microsofts beslutning om at fjerne Recall fra den første udsendelse af Copilot+ pc’er viser, at virksomheden tager privatlivsbekymringer alvorligt og arbejder på at finde en balance mellem innovative funktioner og brugernes ret til privatliv.