Køb for alt i verden ikke disse Mac-computere

Christian Pedersen

4 dage siden

|

14/10/2024
Nyheder
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Disse Mac-computere bør du undgå.

Mest læste i dag

Selvom mange Mac-computere er kendt for deres holdbarhed og ydeevne, er der én type, som du bør undgå – særligt hvis du køber brugt.

MacBook-modeller med Intel-chips, som blev udfaset af Apple i 2020, kan stadig findes på markedet, men de har flere ulemper sammenlignet med de nyere modeller med Apples egne M-chips.

Hvorfor Intel-Macs ikke er det bedste valg

Apple skiftede i 2020 væk fra Intel-processorer og introducerede deres egen M-serie chips.

Den nye chipserie har vist sig at være langt mere energieffektiv, hvilket resulterer i mindre varmeudvikling og væsentligt længere batteritid.

En Intel-baseret MacBook kan hurtigt nå temperaturer på op mod 60 grader, bare ved almindelig brug, hvorimod en Mac med M1-chip holder sig omkring 30 grader.

Den forbedrede køling betyder også, at de nyere MacBooks er mere støjsvage og behagelige at arbejde med. Det skriver meremobil.

Fremtidige opdateringer og sikkerhed

Selvom Apple stadig tilbyder softwareopdateringer til nogle af deres Intel-baserede modeller, er det forventeligt, at disse opdateringer snart vil ophøre.

Uden regelmæssige opdateringer bliver computeren ikke blot teknologisk forældet, men også mere sårbar over for sikkerhedsrisici.

Derfor bør prisen på en Intel-baseret Mac være markant lavere, hvis du overvejer at købe en brugt model.

Hvad skal du vælge i stedet?

Hvis du vil have en langtidsholdbar Mac, bør du satse på en model med Apples M-chips.

De billigste modeller med M1-chip leverer fremragende ydeevne til almindelige opgaver som tekstbehandling og internetbrug.

For mere krævende opgaver som videoredigering kan det være værd at overveje en nyere model med M2- eller M3-chips.