I 2026 bliver Rejsekortet fjernet: Dette skal du bruge i stedet

Christian Pedersen

1 uge siden

|

10/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu bliver det noget nemmere uden, at du skal registrere dig alle mulige steder.

Mest læste i dag

Rejsekortet, som vi kender det i dag, er på vej ud. Fra 2026 bliver det muligt at bruge sit betalingskort til at tjekke ind på rejser med offentlig transport i Danmark.

Med den nye teknologi kan rejsende benytte Visa, Mastercard eller mobile betalingsløsninger som Apple Pay og Google Pay direkte ved standere i tog og busser.

Slut med de blå standere

De velkendte blå Rejsekort-standere vil blive erstattet af et nyt system, som kan håndtere både fysiske og digitale betalingskort.

Systemet bliver en markant forbedring i forhold til det nuværende, som har været i drift siden 2008 og bredt tilgængeligt fra 2014.

Udskiftningen sker for at imødekomme tidens teknologiske krav og give rejsende en mere fleksibel og brugervenlig løsning. Det skriver Mobilsiden.

Farvel til plastikkortet

Rejsekortets plastikkort har været omdiskuteret gennem årene, især på grund af dets begrænsninger for turister og familier, der rejser sammen.

Den nye løsning gør det muligt at tjekke flere rejsende ind med ét betalingskort og fjerner dermed nogle af de mest kritiserede aspekter ved det gamle system.

"Dette er en længe ventet opgradering, som vil gøre det nemmere for alle at rejse med kollektiv trafik i Danmark," udtaler Tina Hørbye Christensen, administrerende direktør for Rejsekort & Rejseplan A/S.

Flere muligheder for betaling

Selvom betalingskort og mobilbetaling bliver det nye standardvalg, vil Rejsekort-appen også forblive en central del af den fremtidige rejseoplevelse.

For dem, der foretrækker den digitale løsning, vil appen fungere som et alternativ til betalingskortene, hvilket giver brugerne større frihed i valg af betalingsmetode.