Google-medstifter Sergey Brin har holdt fast i sin overbevisning om, at medarbejdere bør overveje at arbejde op til 60 timer om ugen.
Et internt notat, som The New York Times har set, har afsløret, at Brin endnu en gang opfordrer medarbejdere til at dedikere 60 timer om ugen til arbejdet, for at Google specifikt kan følge med konkurrenter som Microsoft og OpenAI i kapløbet om kunstig intelligens.
Brin er også en tydelig fortaler for fysisk tilstedeværelse på kontoret, da han mener, det øger produktiviteten. Han foreslår, at medarbejdere overvejer at møde ind på kontoret som minimum alle hverdage for at få tingene gjort.
"60 timer om ugen er det optimale produktivitetsniveau," udtalte Brin, mens han kommenterede, hvordan underpræsterende medarbejdere kan virke 'demoraliserende' på andre.
"En del arbejder mindre end 60 timer, og et lille antal yder kun det absolut nødvendige for at komme igennem," lød det også fra ham.
Brin anerkender, at udbrændthed stadig er et reelt problem - især blandt udviklere - og opfordrer samtidig til øget brug af værktøjer baseret på kunstig intelligens.
Selvom virksomheder som Google arbejder på at udvikle bedre AI-modeller, bør det ifølge Brin ikke forhindre medarbejdere i at udnytte de eksisterende teknologier for at blive 'de mest effektive programmører og AI-forskere i verden'.
Brin er dog ikke den eneste erhvervsleder, der går ind for ekstreme arbejdstider. Infosys' administrerende direktør, Narayana Murthy, har opfordret indiske arbejdere til at arbejde hele 70 timer om ugen for at løfte landets fattigste ud af fattigdom én gang for alle.
De store teknologivirksomheder er også begyndt at kræve mere fysisk tilstedeværelse, og har øget deres politikker for tilbagevenden til kontoret fra tre til fem dage om ugen. Amazon og Dell er to eksempler, som begge har mødt udbredt utilfredshed blandt medarbejderne.
Mens vi langsomt vender tilbage til en form for 'normalitet' i en post-pandemisk verden, ændrer definitionen af 'normal' sig fortsat, i takt med at kløften mellem arbejdsgiveres og arbejdstageres ønsker bliver mere tydelig.