Google Maps sletter nu permanent din lokationshistorik

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

07/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google sletter folks lokationshistorik i Google Maps.

Mest læste i dag

Google har annonceret en ny politik for håndtering af brugernes lokationsdata, hvilket indebærer, at virksomhedens servere fremover ikke vil gemme oplysninger om brugernes tidligere besøgte steder.

Denne ændring kommer et år efter, at Google forpligtede sig til at reducere mængden af personlig data, de opbevarer om brugerne.

"Timeline"-funktionen, tidligere kendt som Lokationshistorik, vil fortsat være tilgængelig for dem, der ønsker at bruge den.

Brugerne kan stadig se tilbage på deres rejsehistorik, men alle data vil nu blive gemt lokalt på deres egne telefoner eller tablets i stedet for på Googles servere.

I en e-mail til Maps-brugere, som Guardian har set, informerer Google, at brugerne har indtil 1. december til at gemme deres gamle rejsehistorik, før den slettes permanent.

Brugerne kan stadig sikkerhedskopiere deres data, hvis de ønsker at bevare dem eller synkronisere dem på tværs af enheder, men dette vil ikke længere ske som standard.

Google reducerer også den periode, som lokationshistorik gemmes i som standard.

Fremover vil tidligere lokationer begynde at blive slettet efter blot tre måneder, ned fra de tidligere 18 måneder.

I en blogpost om ændringerne nævnte Google ikke en specifik grund, men antydede, at brugerne måske vil slette information fra deres lokationshistorik, hvis de f.eks. planlægger en overraskelsesfødselsdag.

"Din lokationsinformation er personlig," skrev virksomheden.

"Vi er forpligtet til at holde den sikker, privat og under din kontrol." Det skriver TheGuardian.

Denne ændring kommer efter stigende pres for at beskytte brugernes privatliv, især i lyset af aggressive retshåndhævelsesforsøg på at udnytte opbevaret information.

Et eksempel på dette er såkaldte "dragnet" overvågningsanmodninger, hvor Google bliver bedt om at udlevere information om alle brugere i et bestemt område på et bestemt tidspunkt.

Ændringen sker også i kølvandet på, at USA's højesteret omstødte Roe v. Wade, hvilket førte til bekymringer om, at søgehistorik kunne bruges mod kvinder, der søger abort.

Google forpligtede sig dengang til at slette information om søgninger efter abortklinikker for at beskytte brugernes privatliv.

Det er tydeligt, at Google nu tager endnu skrappere skridt for at sikre, at brugernes lokationsdata ikke bliver misbrugt.