Google advarer millioner af Android-brugere: Undgå for alt i verden disse apps

Christian Pedersen

1 uge siden

|

12/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her har du nogle apps, som du absolut ikke burde installere. Hvis du gør, er det i hvert fald på egen risiko.

Mest læste i dag

Android-brugere får nu en vigtig advarsel fra Google.

En ny opdatering til Google Play-platformen sigter mod at styrke sikkerheden og beskytte millioner af brugere mod skadelige apps.

Google har skærpet kontrollen med apps, der ikke er hentet direkte fra Play Store, og advarer mod sideloading-praksis, hvor apps installeres fra andre kilder end Play Store.

Med den nye Play Integrity API kan apps kontrollere, om en installation er "uautoriseret", dvs. ikke hentet fra Google Play.

Hvis appen opdager dette, kan den blokere brugen og kræve, at den bliver geninstalleret via den officielle appbutik.

Google præsenterer dette som en kritisk foranstaltning mod malware, der ofte angriber Android-enheder gennem apps hentet uden for Play Store. Det skriver Forbes.

Opdateringen er en del af en større indsats fra Google for at lukke sikkerhedshullerne mellem Android og konkurrenten iPhone.

Selvom Android er kendt for sin fleksibilitet, kommer denne nye funktion som et forsøg på at beskytte almindelige brugere mod risici.

Derudover har flere apps som Uber, TikTok og Stripe allerede taget Play Integrity API til sig for at sikre deres brugere mod skadelige versioner af apps.

Selvom Play Store ikke er en fuldstændig sikker zone, er det markant mere sikkert end tredjepartsbutikker.

Googles mål med denne opdatering er at beskytte brugerne og reducere antallet af lavkvalitetsapps samt introducere nye sikkerhedsfunktioner, der vil være en del af Android 15, såsom live trusselsdetektion ved hjælp af AI.

Android-brugere bør være ekstra opmærksomme og kun downloade apps fra sikre kilder, som Play Store, for at beskytte deres data og enheder.