Advarsel: Nyt farligt hacker-angreb rammer alle Android-brugere

Christian Pedersen

1 uge siden

|

09/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er netop lige kommet en advarsel ud omkring dette angreb på Android-enheder.

Mest læste i dag

Et nyt og farligt hacker-angreb, rettet mod Android-brugere, er blevet opdaget af sikkerhedsforskere.

Angrebet, der benytter den skadelige SpyAgent-malware, spreder sig gennem mere end 280 falske apps.

Disse apps udnytter avanceret teknologi som optisk tegngenkendelse (OCR) til at stjæle personlige data – herunder SMS-beskeder, kontakter og billeder fra brugernes enheder.

Falske apps i omløb

McAfee Mobile Research Team har identificeret SpyAgent i en række apps, der foregiver at være uskyldige tjenester såsom bank- og streaming-apps.

Disse falske apps benytter sig af metoder som uendelige indlæsningsskærme eller pludselige omdirigeringer for at skjule deres skadelige aktivitet.

Når en bruger downloader en af disse falske apps, anmoder den om adgang til personlige oplysninger som SMS-beskeder og billeder.

Billederne scannes herefter af malware-programmet for at finde en særlig 12-ords kode, som kan være nøglen til at få adgang til brugerens kryptovaluta-pung. Det skriver Forbes.

Målrettet kryptovaluta

Hackernes mål er ikke blot at stjæle personlige data, men især at få adgang til kryptovalutaer.

Ved at scanne billeder for den 12-ords krypto-nøgle, som bruges til at gendanne kryptovaluta-punge, kan de potentielt tømme offerets digitale midler.

Hvordan beskytter du dig selv?

For at undgå at blive offer for dette angreb anbefales det kun at downloade apps fra officielle app-butikker og være opmærksom på mistænkelige links i e-mails eller SMS’er.

Google råder også Android-brugere til at aktivere Google Play Protect, som kan hjælpe med at opdage skadelig adfærd på enheden.

SpyAgent-malwaren er en alvorlig trussel mod Android-brugere, og det er vigtigt at være på vagt og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte sine personlige oplysninger og digitale aktiver.