USA's præsident Donald Trumps administration har fritaget smartphones, computere og nogle andre elektroniske enheder fra de 'gensidige' toldsatser, herunder afgiften på 125 %, der er blevet pålagt kinesiske importvarer.
I en meddelelse oplyste den amerikanske told- og grænsekontrol, at disse varer ville blive undtaget fra Trumps globale told på 10 % på de fleste lande samt den langt større kinesiske importafgift.
Det markerer den første væsentlige lempelse i Trumps toldpolitik over for Kina, hvor en analytiker beskrev det som en 'game-changer', skriver BBC.
Sent lørdag, mens han rejste til Miami, udtalte Trump, at han ville give flere detaljer om undtagelserne i begyndelsen af den kommende uge.
"Vi vil være meget specifikke. Men vi får mange penge ind. Som land får vi mange penge ind," sagde han til journalister ombord på Air Force One.
Beslutningen kom efter bekymringer fra amerikanske teknologivirksomheder om, at prisen på gadgets kunne eksplodere, eftersom mange af dem bliver produceret i Kina.
Undtagelserne - som er tilbagedateret til 5. april - inkluderer også andre elektroniske enheder og komponenter, herunder halvledere, solceller og hukommelseskort.
"Dette er drømmescenariet for tech-investorer. Smartphones og chips, der bliver undtaget, er en game-changer i forhold til Kina-told" skrev Dan Ives, global chef for teknologiforskning hos Wedbush Securities, på X.
Store virksomheder som Apple, Nvidia, Microsoft og resten af branchen kan ånde lettet op, tilføjede han. Det Hvide Hus forklarede, at undtagelserne blev givet for at give virksomheder mere tid til at flytte produktionen til USA.
"Præsident Trump har gjort det klart, at Amerika ikke kan være afhængig af Kina til at producere kritiske teknologier som halvledere, chips, smartphones og bærbare computere," sagde Det Hvide Hus' pressesekretær Karoline Leavitt i en udtalelse.
"Efter præsidentens anvisning arbejder disse virksomheder hårdt på at hjemtage deres produktion til USA hurtigst muligt."
Trump, der tilbragte weekenden i sit hjem i Florida, sagde fredag til journalister, at han var tilfreds med de høje toldsatser på Kina.
"Og jeg tror, at der vil komme noget positivt ud af det," sagde han og henviste til sit forhold til Kinas præsident Xi Jinping.
Nogle estimater antydede, at iPhone-priserne i USA kunne være blevet op til tre gange så høje, hvis omkostningerne var blevet videregivet til forbrugerne. USA er et stort marked for iPhones, og Apple stod sidste år for mere end halvdelen af smartphone-salget, ifølge Counterpoint Research.
De anslår, at op til 80 procent af Apples iPhones til det amerikanske marked produceres i Kina, mens de resterende 20 procent fremstilles i Indien. Ligesom konkurrenten Samsung har Apple i de seneste år forsøgt at diversificere sine forsyningskæder for at undgå en for stor afhængighed af Kina.
Indien og Vietnam er blevet udpeget som de mest lovende nye lande. I takt med at toldsatserne trådte i kraft, har Apple angiveligt forsøgt at fremskynde og øge produktionen af iPhones i Indien.
Trump havde planlagt, at en række høje toldsatser skulle træde i kraft denne uge. Men onsdag annoncerede han en 90-dages udsættelse for lande, der var blevet ramt af højere amerikanske toldsatser - dog med undtagelse af Kina, som han hævede tolden på til 145 procent.
Trump forklarede, at stigningen i tolden over for Kina skyldtes landets beredvillighed til at gengælde med en afgift på 84 procent på amerikanske varer.
I en dramatisk ændring af politik meddelte Trump, at alle lande, der ikke havde gengældt de amerikanske toldsatser, ville få fritagelse - og kun blive mødt med en generel afgift på 10 procent - indtil juli.
Det Hvide Hus sagde derefter, at tiltaget var en forhandlingstaktik for at opnå bedre handelsaftaler med andre lande. Trump har udtalt, at hans importafgifter skal rette op på uretfærdigheder i det globale handelssystem og bringe arbejdspladser og fabrikker tilbage til USA.