Antivirus-app har fjernet sig selv fra millioner af computere og installeret en tvivlsom erstatning

Christian Pedersen

1 dag siden

|

26/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har brugt denne Antiovirus-app før, så bør du virkelig være på vagt.

Mest læste i dag

En chokerende hændelse har ramt millioner af brugere af Kaspersky antivirus-software i USA.

Ifølge rapporter har Kaspersky nemlig fjernet sig selv fra brugernes computere og i stedet installeret en ny og mindre kendt erstatning, uden at brugerne aktivt har givet samtykke til dette.

Den nye software, UltraAV og UltraVPN, er ukendt for mange og har skabt bekymringer om både pålidelighed og sikkerhed.

Kaspersky, som tidligere var en af de mest betroede antivirusprogrammer på markedet, har gennem de seneste år mødt stigende mistillid, især i USA, hvor firmaet er blevet beskyldt for at udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko på grund af sine russiske rødder.

Det amerikanske handelsministerium klassificerede endda softwaren som en national sikkerhedstrussel og forbød dens salg i juni 2023. Det skriver Stern.

Flere brugere har udtrykt deres frustration på sociale medier, hvor de rapporterer om, hvordan deres Kaspersky-software pludselig er blevet fjernet og erstattet med UltraAV og UltraVPN, uden nogen forklaring eller mulighed for at vælge fra.

Denne handling har kun forstærket bekymringen om, hvor meget kontrol antivirusprogrammer egentlig har over brugernes enheder, og hvorvidt brugernes privatliv og data bliver kompromitteret.

Eksperter peger også på, at UltraAV er et relativt nyt og ukendt program i antivirusbranchen, hvilket skaber endnu mere usikkerhed om dets pålidelighed.

Software som denne spiller en afgørende rolle i at beskytte enheder mod trusler, og derfor er det nødvendigt, at brugerne kan have fuld tillid til den installerede software.

Forbrugere anbefales at være på vagt og overveje at skifte til mere velrenommerede og pålidelige antivirusprogrammer, der giver fuld gennemsigtighed.