Aldrig set før: SpaceX med ekstremt hurtigt satellit-internet til smartphones

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

05/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SpaceX arbejder på at lave satellit-internet til smartphones. Når dette bliver til virkelighed, bliver din telefon ekstremt hurtig.

Mest læste i dag

SpaceX har netop annonceret en banebrydende udvikling inden for satellit-internet, der muliggør direkte forbindelse mellem Starlink-satellitter og smartphones.

Dette revolutionerende tiltag blev annonceret i slutningen af 2023 og forventes at blive tilgængeligt i USA til efteråret 2024, ifølge en indsendelse fra SpaceX til den amerikanske Federal Communications Commission (FCC). Det skriver t3n.

SpaceX planlægger at tilbyde satellit-internet i samarbejde med T-Mobile, hvilket vil sikre dækning i selv de mest afsidesliggende områder.

Til at begynde med vil tjenesten understøtte tekstbeskeder, telefonopkald og web-browsing.

På længere sigt forventes yderligere funktioner at blive tilføjet.

"Dette er en markant forbedring i forhold til traditionelle netværk, især i nødsituationer, hvor konventionelle netværk kan være utilgængelige," udtaler SpaceX i sin indsendelse til FCC. Det skriver t3n.

Denne teknologi er allerede blevet testet med succes.

I januar sendte SpaceX en tekstbesked direkte fra en Starlink-satellit til en smartphone, hvilket demonstrerer, at en direkte forbindelse mellem enhederne er mulig.

Til trods for de lovende udsigter, er ikke alle parter enige i projektet. SpaceX ønsker, at FCC skal lempe de nuværende begrænsninger for radiofrekvenser, som ifølge virksomheden kan hæmme dækningen af satellit-internet i nødsituationer.

Imidlertid opfordrer konkurrenter som AT&T, Verizon og Dish Network til at bevare disse restriktioner for at undgå interferens med eksisterende tjenester.

Hvis FCC giver sin godkendelse, vil dette nye initiativ fra SpaceX kunne ændre landskabet for internetforbindelser, især i områder, hvor traditionelle netværk kæmper med dækning og stabilitet.

Den kommende service markerer et stort skridt fremad for både SpaceX og satellit-internetindustrien som helhed.