14 oktober 2025: Dårligt nyt for Windows 10 brugere

Skrevet af Christian Pedersen

1 uge siden

|

07/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du stadigvæk bruger Windows 10, så skal du nok snart til at skifte.

Mest læste i dag

14 oktober 2025 markerer en vigtig dato for brugere af Windows 10, da Microsoft officielt vil stoppe med at udgive fejlrettelser og opdateringer til operativsystemet.

Dette skridt kan efterlade mange brugere i en sårbar position, især de som ikke har mulighed for at opgradere til Windows 11 på grund af strenge hardwarekrav.

Slutningen på en æra

Microsoft har annonceret, at supporten til Windows 10 vil ophøre fra og med næste år, hvilket potentielt kunne presse forbrugere til at betale for videre støtte, skønt priserne endnu ikke er offentliggjort.

"Det er vigtigt for brugere at være opmærksomme på denne ændring, da den vil have stor indflydelse på sikkerheden og funktionaliteten af deres systemer," udtaler en talsperson for Microsoft.

Hardwareudfordringer og løsninger

Windows 11's introduktion kom med krav om TPM 2.0 (Trusted Platform Module), som udelukker mange ældre systemer fra en problemfri opgradering.

Dette har skabt frustration blandt brugere, som finder disse krav for restriktive.

"Det virker som en unødvendig barriere for mange, der ønsker at holde deres systemer sikre og opdaterede," siger en bruger på Reddit under pseudonymet "Man_of_Microwaves".

Hvad kan Windows 10-brugere gøre?

For brugere, der står over for at skulle opgradere hardware for at møde kravene til Windows 11, foreslår eksperter at vurdere deres nuværende systemers kompatibilitet nøje.

"Brugere bør overveje alle muligheder, herunder hardwareopgraderinger eller skift til alternative operativsystemer, der fortsat vil modtage support," råder en it-sikkerhedsekspert.

Den kommende ændring stiller Windows 10-brugere over for betydelige beslutninger om deres teknologiske fremtid, og det anbefales at begynde forberedelserne tidligt for at undgå potentielle sikkerhedsrisici.

Det skriver Itavisen.