Hvis du har en Android-telefon, bør du straks læse dette

Christian Pedersen

13 uger siden

|

25/06/2024
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Læs straks dette, hvis du har en Android-telefon.

Mest læste i dag

Cybersikkerhedsvirksomheden Check Point Software Technologies har afsløret alvorlige trusler mod Android-enheder.

En ny rapport afslører, at malwaren Rafel RAT er blevet brugt i mere end 120 hackerangreb de sidste to år.

Malwareangrebene er særlig rettet mod Android-enheder, der ikke længere modtager opdateringer, hvilket gør dem ekstra sårbare.

Truslen mod Android-enheder

Rafel RAT-malwaren er en betydelig trussel, især for Android-enheder, der kører på version 11 eller ældre.

Siden februar i år har disse enheder ikke længere modtaget sikkerhedsopdateringer.

Ifølge Check Points data fra maj 2024, svarer det til, at cirka hver femte Android-enhed i Danmark, omkring 450.000 enheder, er sårbare over for angreb. Det skriver Nyheder24.

Hvordan fungerer malwaren?

Rafel RAT inficerer enheder ved at narre brugere til at downloade apps, der udgiver sig for at være populære apps inden for sociale medier, banker og uddannelse.

Når appen installeres, bliver enheden kompromitteret, hvilket giver hackerne mulighed for at overvåge aktivitet, stjæle og kryptere filer.

Hackerne kræver derefter løsepenge for at frigive filerne eller bruger de stjålne oplysninger til at få adgang til følsomme data og tømme bankkonti.

Konsekvenserne af manglende opdateringer

Brugere af Android-enheder, der ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer, er de mest udsatte.

Balder Borup, Security Engineer hos Check Point Software Technologies, understreger vigtigheden af at holde enhederne opdaterede eller udskifte dem, hvis de ikke længere understøtter opdateringer.

"De, der oftest rammes af malwaren, er brugere med enheder, der ikke længere sikkerhedsopdateres. Det er afgørende at holde sine enheder opdateret eller udskifte dem, hvis de ikke understøtter opdateringer eller har den nødvendige plads til at opdatere til nyeste version," siger Balder Borup.

Gode råd til beskyttelse mod malware

  1. Download kun apps fra pålidelige kilder: Installer kun apps fra velrenommerede app stores såsom Google Play og undgå tredjepartskilder. Vær også opmærksom på antallet af downloads og anmeldelser.

  2. Hold enheden opdateret: Opdater regelmæssigt dit Android-operativsystem og dine apps. Opdateringer inkluderer ofte sikkerhedsopdateringer, der beskytter mod nye sårbarheder. Slå automatiske opdateringer til.

  3. Benyt mobil sikkerhedssoftware: Installer en pålidelig sikkerhedsapp, der beskytter din enhed og fjerner malware og andre trusler i realtid.

Det er afgørende for sikkerheden at være opmærksom på de potentielle trusler og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte sine enheder.

Med over 3,9 milliarder Android-brugere globalt er det vigtigt at være ekstra påpasselig med app-downloads og systemopdateringer.