Er dit batteri tomt? Få tips til at få din telefon til at holde længere

Nicolai Busekist

6 dage siden

|

11/10/2024
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du ofte står i en situation, hvor der ikke er mere strøm på din telefon, så kan du bruge disse tips til at få batteriet til at holde længere.

Mest læste i dag

Lithium-ion-batterier nedbrydes over tid. Det er derfor ikke underligt, at en enhed, der er blevet brugt meget, efter to eller tre år oftere skal oplades. Men selv med ældre batterier kan du gøre noget for at mindske behovet for hyppig opladning.

De sædvanlige tips, som at sænke skærmens lysstyrke, undgå tunge spil, holde telefonen nedkølet eller midlertidigt sætte den i flytilstand, kan faktisk forlænge batteriets levetid med nogle minutter.

Både Apple og Google har en funktion, der reducerer strømforbruget med ét tryk. I begge tilfælde er det nemlig muligt at tænde for en funktion, der ofte hedder noget i retning af 'energibesparende tilstand'.

Når funktionen er aktiveret, bliver batteriikonet gult, mens tilstanden dæmper skærmens lysstyrke, standser visse netværksaktiviteter (som sikkerhedskopiering af fotos) og begrænser app-aktiviteter (som at hente e-mails, automatiske downloads og andre batterislugere). Processorhastigheden kan også blive nedsat, hvilket gør telefonen langsommere.

For at finde energibesparende funktionen i iOS skal du åbne indstillinger, vælge 'Batteri' og trykke på knappen for at aktivere den. iPhones strømbesparelse aktiveres automatisk, når batteriet er ved at løbe tør, men du kan også aktivere det manuelt for at få ekstra minutter.

I batterimenuen på mange Android-telefoner kan du vælge mellem 'standard batteribesparelse' og 'ekstrem batteribesparelse' (for at få batteriet til at holde endnu længere), og du kan også planlægge batterisparetilstanden.

På de fleste telefoner er der også funktioner, der giver dig mulighed for at se din batteris helbredstilstand, hvilket er vigtigt, hvis du overvejer at udskifte din smartphone. Det skriver De Morgen.

I Apples batteriindstillinger får du vist grafer, der viser batteriniveau og aktivitet, samt en liste over apps, der bruger mest strøm. Du kan også gå videre til 'Batteritilstand og opladning', hvor du kan se batteriets maksimale kapacitet.

Her måles batterikapaciteten i forhold til, da batteriet var nyt. En lavere procentdel betyder, at batteriet skal oplades hurtigere. Det betyder også, at det måske kan være tid til at skifte batteriet.

På Android-enheder kan du også i batteriindstillingerne se, hvilke apps der bruger mest energi, og desuden få et diagnostisk værktøj til at løse batteriproblemer. Hvis det er aktiveret, analyserer den adaptive batterifunktion dit forbrug og justerer, hvor meget strøm apps må bruge.

Nyt batteri

Hvis din smartphones batteri er håbløst gammelt, men du endnu ikke kan eller vil erstatte enheden, kan du stadig klare dagen ved at investere i en powerbank. De varierer i pris, men gode modeller kan fås for mellem 400 og 600 kroner. Det svarer til cirka tre ekstra opladninger i løbet af dagen.

Hvis du vil beholde din nuværende smartphone, kan det være en mulighed at udskifte batteriet. På Apples hjemmeside finder du oplysninger om reparation af iPhone-batteriet, ligesom du kan finde information om Google Pixel-telefoner og Samsung Galaxy-enheder på deres respektive hjemmesider.

Hvis du har et stramt budget og føler dig eventyrlysten, kan du også vælge gør-det-selv-metoden. Websteder som iFixit har illustrerede vejledninger til forskellige telefonmodeller, og der findes også mange videoguides online.

Husk at lave en sikkerhedskopi af din telefon, gør det på egen risiko og vær forsigtig - ellers kan du ende med at være tvunget til at opgradere til en ny enhed.