Om ti år findes iPhone måske slet ikke længere - eller også har de fleste af os den ikke længere brug for. Det siger ikke hvem som helst, da det er Apples topchef Eddy Cue, der under ed i en retssag mod Google har udtalt netop dette.
"Om ti år har du måske ikke længere brug for en iPhone - hvor mærkeligt det end lyder," sagde Cue i retten.
"Den eneste måde, du får reel konkurrence på, er, når der sker teknologiske skift. Teknologiske skift skaber muligheder. AI er et nyt teknologisk skift, og det skaber nye muligheder for nye aktører."
Cue kom med udtalelsen i forbindelse med monopolrettens sag mod Google. De betaler op til flere firmaer som Apple milliarder af dollars for at være den foretrukne søgemaskine i Safari på iPhone, iPad og Mac. Ifølge det amerikanske justitsministerium kvæler disse betalinger konkurrence.
Cue forsøger med sin forklaring at pege i en anden retning: På trods af Googles milliarder, bevæger brugernes søgeadfærd sig nu i stigende grad mod AI-chatbots. Cue afslørede derfor, at Apple vil integrere sådanne chatbots som søgemulighed i Safari.
Ingen iPhone - hvad kommer til at afløse den?
Fremtiden er svær at forudsige, men hvis vi ikke længere har brug for iPhonen om ti år - hvad bruger vi så? Hvis det står til Apple, kunne svaret meget vel være et par briller.
Virksomheden har endnu ikke haft stor succes med Vision Pro, men en fremtidig og forbedret version af brillen skulle ifølge rygter være øverste prioritet for Apples CEO Tim Cook.
Cook skulle især være opsat på at komme konkurrenten Meta i forkøbet, som også arbejder på en lignende brille. Meta kalder prototypen 'Orion' og ser den som 'efterfølgeren til telefonen'.
Og uanset om det bliver Apple eller Meta, der kommer først, giver tanken mening: En smartphone vil altid være begrænset af sin fysiske form. Alt foregår på en lille skærm. En fremtidig AR-brille har ikke de samme begrænsninger og kan fylde hele dit synsfelt.
De nuværende ulemper - som store briller og kort batteritid - er teknologiske udfordringer, som vil kunne løses over tid. Et 'teknologisk skift', som Cue kalder det. Derfor er der ganske meget, der tyder på, at hans forudsigelse rent faktisk kommer til at holde stik.