Salget af elbiler er fordoblet i Danmark 2024

Skrevet af Christian Pedersen

2 dage siden

|

15/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Salget af elbiler er mildest talt gået amok i forhold til sidste år 2023. Læs med her.

Mest læste i dag

Salget af elbiler i Danmark har oplevet en bemærkelsesværdig vækst fra 2023 til 2024, ifølge en ny rapport fra De Danske Bilimportører.

I april 2024 udgjorde elbiler nu hele 42,9 procent af det samlede bilsalg, en markant stigning fra 28,7 procent året før.

Dansk fremgang overgår nabolandene

Mens Norge længe har været førende med hensyn til elbilsalg, viser de seneste tal, at Danmark nu også for alvor har taget skridtet ind i elbilernes æra med en fordobling af salget.

"Vi ser en klar tendens, hvor stadig flere danskere vælger elbiler, og det er positivt for både miljøet og den grønne omstilling af transportsektoren," siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Stabil politik nødvendig for fortsat vækst

Selvom udviklingen er positiv, understreger Rørvig vigtigheden af stabile politiske rammer for at sikre fortsat vækst i elbilsalget.

"For at elbilsalget fortsat skal vokse, er det essentielt, at de politiske beslutninger understøtter denne udvikling med fornuftige afgifter og incitamenter," udtaler han.

Norge fortsat i front

I Norge er næsten ni ud af ti nye biler elbiler, hvilket vidner om en meget høj accept blandt forbrugerne.

"I Norge har man set de langsigtede fordele ved at satse på elbiler, og det er en model, vi kan lade os inspirere af i Danmark," tilføjer Rørvig.

Elbiler er blevet et stadig mere populært valg blandt danske bilkøbere, og tendensen ser ud til at fortsætte.

Med den rette støtte og fortsatte fokus på bæredygtig udvikling, kan elbilerne få endnu større fodfæste i det danske bilmarked i de kommende år.