Ny udmelding: Tesla skifter retning fuldstændig

Skrevet af Christian Pedersen

3 uger siden

|

29/05/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tesla har før sagt at de ville levere 20 millioner biler, men dette lader ikke til at kunne lade sig gøre, og derfor har Tesla nu en anden plan.

Mest læste i dag

Tesla har længe haft ambitionen om at sælge dobbelt så mange biler som Toyota, men denne målsætning synes nu at være ændret.

Ifølge Teslas seneste 'impact report', som er en opgørelse over mærkets miljøpåvirkning i forbindelse med bilproduktionen, fremgår det, at Tesla ikke længere tror på, at mærket kan levere 20 millioner biler årligt fra 2030.

Nyhedsbureauet Reuters beskriver rapporten som et tegn på en ny strategisk retning hos Tesla, der nu bevæger sig væk fra personbiler og i retning af robottaxaer.

Elon Musk havde ellers lovet, at Tesla ville bygge 20 millioner biler om året senest i 2030, og dette mål blev gentaget i Teslas impact reports for både 2021 og 2020.

Til sammenligning bygger Toyota, der er verdens største bilfirma målt i antal biler, lidt over 11 millioner biler om året.

Tesla havde altså planer om næsten at fordoble dette antal, men denne målsætning er nu ikke længere en del af den officielle strategi.

Tesla oplever i øjeblikket en nedgang.

I første kvartal af 2024 har det amerikanske elbilmærke ikke kunnet matche det rekordhøje antal leverede biler fra fjerde kvartal 2023.

Intet tyder på, at andet kvartal tegner bedre.

Denne ændring sker samtidig med, at bilindustrien generelt oplever en nedgang, især når det kommer til elbiler.

Trods den generelle nedgang i bilindustrien, vælger Tesla at fokusere på robottaxaer som en ny og lovende forretningsmulighed.

Tesla's skift i retning kan ses som et forsøg på at tilpasse sig de nye markedsforhold og forbrugernes skiftende præferencer.

Denne nye strategi kan potentielt åbne op for nye muligheder og markeder, men det vil også kræve betydelige investeringer og innovationer fra Tesla's side.

Selvom Tesla har ændret sin strategi, vil mærket fortsat spille en central rolle i bilindustriens fremtid, hvor robottaxaer kan blive en vigtig del af bybilledet.