Kæmpe nyhed: Elbilssalget slår ny rekord

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

03/06/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elbilssalget slår igen ny rekord i Maj, og her er hvorfor.

Mest læste i dag

Elbilssalget i Danmark har nået nye højder i maj måned, hvor næsten halvdelen af alle nyindregistrerede biler var elbiler.

Ifølge De Danske Bilimportører, baseret på data fra bilstatistik.dk, blev der i maj indregistreret 14.572 nye biler, hvoraf 7.241 var elbiler.

Dette repræsenterer en stigning på hele 63 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Topmodeller på markedet

Volkswagen ID.4 topper listen med 702 solgte eksemplarer i maj måned, hvilket gør den til en af danskernes foretrukne elbiler.

Tesla Model Y følger tæt efter med 576 solgte enheder, og Volvo EX30 tager tredjepladsen med 559 solgte biler.

Det er værd at bemærke, at otte ud af de ti mest solgte biler i maj var elbiler, hvilket understreger den stigende popularitet af elektriske køretøjer.

Markedsdynamik og fremtidsperspektiver

Markedet i maj var kendetegnet ved en tæt konkurrence mellem modellerne, med mindre end 500 solgte enheder som forskel mellem første- og tiendepladsen på salgslisten.

Denne mangfoldighed i salget indikerer en sund konkurrence og et bredt udvalg af attraktive elbilmodeller for forbrugerne.

Teslas prisstrategi

Tesla har igen sænket priserne på flere modeller, hvilket kan påvirke junisalget positivt.

Dette prisfald gør Tesla-modelprogrammet endnu mere attraktivt for danske bilkøbere, og det bliver spændende at se, om det kan løfte Tesla endnu højere på salgslisten i de kommende måneder.

Fremtiden ser lys ud

Administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig, udtaler:

"Vi kan se, at danskerne lige nu har stor appetit på nye biler, for der var igen i maj måned fart på bilsalget. Det er positivt, at 2024 kan holde trit med 2023, og vi spår, at 2024 bliver et godt bilår."

Med en markant vækst i elbilsalget og en stigende interesse blandt danske forbrugere, ser fremtiden lys ud for elbilsmarkedet i Danmark.