OpenAI-bestyrelse reagerer på enormt bud fra Elon Musk

Nicolai Busekist

2 dage siden

|

19/02/2025
AI
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
Elon Musk har afgivet et enormt bud på OpenAI. Nu har bestyrelsen reageret på buddet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mest læste i dag

Elon Musk står bag et bud på intet mindre end 97,4 milliarder dollars for at overtage OpenAI. Ifølge The Wall Street Journal indsendte en gruppe investorer, som var ledet af Musks virksomhed xAI, et uopfordret tilbud til OpenAIs bestyrelse i sidste uge.

Gruppen ønsker at købe den nonprofit-organisation, der kontrollerer OpenAIs kommercielle afdeling, skriver Engadget.

Da Engadget bad OpenAI om en kommentar, henviste en talsmand til et opslag på det sociale medie X fra CEO Sam Altman, hvor han skrev følgende: "Nej tak, men vi vil gerne købe Twitter for 9,74 milliarder dollars, hvis du er interesseret."

Og nu har OpenAI's bestyrelse også officielt afvist Musks bud.

"OpenAI er ikke til salg, og bestyrelsen har enstemmigt afvist hr. Musks seneste forsøg på at forstyrre sin konkurrence," sagde virksomheden i en erklæring, der blev tilskrevet bestyrelsesformand Bret Taylor.

"Enhver potentiel omstrukturering af OpenAI vil styrke vores nonprofit-fundament og vores mission om at sikre, at AGI gavner hele menneskeheden."

Tilfældigvis var Taylor også bestyrelsesformand for Twitter, inden Musk købte platformen for 44 milliarder dollars i 2022.

"Det er på tide, at OpenAI vender tilbage til den open-source og sikkerhedsorienterede kraft for det gode, som den engang var. Vi vil sørge for, at det sker," lød det fra Musk i en erklæring, som hans advokat delte med The Wall Street Journal.

Det er svært at sige, hvor seriøst Musks bud er, og hvilke chancer det har for at lykkes. OpenAI er ikke en traditionel virksomhed, og den nonprofit-struktur, som Sam Altman og andre i organisationen ønsker at bevæge sig væk fra, kan faktisk beskytte den mod Musks tilbud.

Havde OpenAI været en kommerciel virksomhed med børsnoterede aktier, ville Musks bud sandsynligvis have udløst det, der i selskabsret kaldes et Revlon-moment.

Under visse omstændigheder ville OpenAI's bestyrelse i så fald være forpligtet til at sælge til den højestbydende for at maksimere aktionærernes profit, men det er ikke tilfældet her.