Efter en hård dom fra en føderal dommer tidligere på ugen, der beordrede Apple til at stoppe med at opkræve gebyrer for køb foretaget uden for App Store, fortsætter eftervirkningerne.
Dommer Yvonne Gonzalez Rogers vurderede, at Apple udnyttede smuthuller til at omgå hendes egen kendelse fra 2021 mod virksomheden. Virksomheder spilder nu ingen tid på at effektivisere betalinger uden om Apples lukkede økosystem, og Spotify er den seneste til at foretage sådanne ændringer.
Med den nyeste opdatering i App Store, version 9.0.40, har Spotify tilføjet eksterne links til abonnementskøb. Det gør det muligt for dem at tilbyde lavere priser og forskellige abonnementstyper uden at skulle afgive næsten en tredjedel af indtægterne til Apple fra disse salg.
Ændringerne baner også vejen for indholdsspecifikke mikrotransaktioner - som lydbøger - uden for selve appen. Spotify udtrykte håb om, at disse ændringer vil skabe 'problemfri købsoplevelser, der direkte gavner skaberne'.
I et blogindlæg på Spotifys hjemmeside udtrykte virksomheden stor frustration over, at det har taget så lang tid for Apple at rette sig efter den samme dommerkendelse i den skelsættende Epic Games-sag, som handlede om præcis det samme problem.
"Det er absurd, at vi ikke har kunnet levere disse grundlæggende tjenester, som dommeren tillod for fire år siden. Afgørelsen gjorde det klart, at Apple bevidst misbrugte sin markedsmagt for at skade andre og udelukkende gavne sig selv," skriver Spotify ifølge Engadget.
Epic Games, der startede det hele med den oprindelige retssag, fejrede den juridiske sejr ved at annoncere en midlertidig politik om nul provision for spil solgt gennem Epic Games Store. De meddelte også, at EGS Webshops, der understøtter køb uden for appen, lanceres næste måned.
Selvom Apple har erklæret, at de vil efterkomme dommen, har de også tydeliggjort, at de har tænkt sig at anke afgørelsen. Derfor ser det ud til, at den store sag endnu ikke er helt slut for de involverede parter.
Det har generelt været en travl uge for Apples juridiske team, da dette sker samtidig med en anden dom, hvor Apple i en britisk patentsag er blevet beordret til at betale over 500 millioner dollars i erstatning til Optis.