WhatsApp, der er en platform, der i mange år har været ejet af Meta, har angiveligt været mål for forsøg på at hacke omkring 90 forskellige brugere.
Angiveligt skulle der være tale om et målrettet angreb, hvor man har forsøgt at få adgang til specifikke brugeres konti på den populære platform. Blandt andet skulle der være tale om en række journalister og medlemmer af civilsamfundet.
Ifølge en medarbejder fra platformen blev det israelske firma Paragon Solutions identificeret som ansvarlig for angrebene, afslører Reuters. Paragon har dog valgt ikke at kommentere anklagen, og de har derfor hverken be- eller afkræftet, at der skulle være hold i denne anklage.
WhatsApp-medarbejderen gav ikke specifikke oplysninger om målene eller deres geografiske placering, men bekræftede, at angrebene blev stoppet, og at de berørte blev henvist til overvågningsgruppen Citizen Lab.
Spyware-virksomheden Paragon Solutions, som for nylig blev opkøbt af investeringsgruppen AE Industrial Partners, er kendt for at levere avancerede overvågningsværktøjer til regeringer og hævder, at deres tjenester er essentielle for at bekæmpe kriminalitet og beskytte national sikkerhed.
Dog er disse værktøjer gentagne gange blevet brugt til at spionere på journalister, aktivister, oppositionspolitikere og embedsmænd, hvilket vækker bekymring om misbrug af teknologien, afslører samme kilde.
Selvom Paragon offentligt har positioneret sig som en etisk aktør i branchen og hævder kun at sælge til regeringer i stabile demokratier, sår WhatsApps nylige afsløringer tvivl om denne påstand.
Det er i hvert fald svært for selskabet at holde fast i denne påstand, hvis det rent faktisk viser sig, at det er dem, der har stået bag det seneste forsøg på at få adgang til brugere på WhatsApp. I praksis kan det dog blive meget svært at bevise, at det faktisk er det israelske selskab, der står bag disse angreb.