Stor nyhed: Verdens største 3D printer sat i aktion

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Verdens største 3D printer er netop sat i aktion. "Men hvad skal den helt præcis bruges til?" tænker du nok. Få svaret her.

Mest læste i dag

University of Maine har for nylig præsenteret et betydeligt fremskridt inden for 3D-printerteknologi ved at introducere en ny printer, der er så stor, at den kan printe objekter næsten så lange som en blåhval.

Denne maskine, kaldet Factory of the Future 1.0 (FoF 1.0), kan fremstille objekter op til 29 meter lange og har sat en ny rekord ved at firedoble størrelseskapaciteten i forhold til dens forgænger.

Til trods for denne banebrydende udvikling påpeger eksperter som Dr. Eujin Pei, en specialist i additiv fremstilling fra Brunel University, at traditionelle huse bygget af mursten og mørtel vil forblive den dominerende boligform.

Dog er de potentielle anvendelser af sådan teknologi enorme.

"De kan bruges til historisk restaurering, ikke til at printe et hus, men nogle gange til at printe dekorative dele eller nogle gange til at genoprette nogle dele,"

forklarer Dr. Pei. Han ser også et potentiale for hurtig fremstilling af bygningskomponenter på stedet efter naturkatastrofer.

Denne printer, delvist finansieret af det amerikanske militær, kan producere op til 227 kg materiale i timen og er en del af universitetets bredere initiativ til at tackle boligmanglen i Maine.

Den sigter også mod at skabe andre storskalastrukturer som broer, både og vindmøller.

Universitetet udforsker mere bæredygtige printmaterialer, herunder genbrugte polymerer og resttræ fra lokale savværker.

Det skriver BBC