Spotify-drama: Apple bryder EU-loven igen

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

01/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke gået stille for sig de seneste par dage, da Spotify melder ud at Apple igen har brudt EU-loven.

Mest læste i dag

Spotify står endnu engang i centrum af en juridisk strid med Apple, denne gang anklager musikstreamingtjenesten tech-giganten for at overtræde EU's lovgivning.

Baggrunden er en ny opdatering af Spotify's app, som Apple har afvist at godkende på grund af indhold, der henviser til køb af abonnementer uden for App Store.

Fortsat strid om "Apple-skatten"

Striden drejer sig om det, Spotify kalder "Apple-skatten", en afgift på transaktioner foretaget gennem iOS-apps, som Apple opkræver.

Ifølge Spotify overtræder Apple de nye regler i EU's Digital Markets Act (DMA), som skal fremme konkurrencen og give forbrugerne flere valgmuligheder.

"Apple fortsætter med at bryde europæisk lovgivning, hvilket skader både konkurrencen og forbrugernes valg," udtaler Dustee Jenkins, Chief Public Affairs Officer hos Spotify.

Apple afviser Spotifys app-opdatering

Den kontroversielle app-opdatering fra Spotify indeholdt links og information om, hvordan nye brugere kunne tilmelde sig uden om Apples systemer.

Apple svarede hurtigt igen ved at afvise opdateringen og kræve, at Spotify underskriver en aftale, der stadig indebærer betaling til Apple for transaktioner foretaget uden for App Store, kendt som "Music Streaming Service Entitlement"-aftalen.

EU's indgriben kan blive nødvendig

Denne aftale tillader app-udviklere at bruge eksterne betalingsløsninger, men forpligter dem til at afregne 27% af omsætningen til Apple – en sats der reduceres til 12% for medlemmer af Apples Small Business Program.

"Denne model tvinger os til at betale en kommission, selv når kunderne vælger en alternativ betalingsmetode. Det er urimeligt og imod DMA's ånd," forklarer Jenkins.

Spotify har offentligt opfordret Europa-Kommissionen til at gribe ind og håndhæve loven over for Apple.

Situationen understreger den fortsatte spænding mellem store tech-virksomheder og de regulativer, der forsøger at styre deres dominans på markedet, især når det kommer til behandlingen af konkurrenter som Spotify.

Det skriver Recordere

Se Spotify's opslag på Twitter her: