Populær opsparingsapp gået konkurs

Christian Pedersen

1 uge siden

|

11/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne kendte opsparingsapp er efter at have fået indskudt 22 millioner ind i virksomheden siden 2015, nødt til at lukke.

Mest læste i dag

Den danske opsparingsapp Mymonii, der har specialiseret sig i børneopsparing, er gået konkurs.

Stifter Louise Ferslev måtte i sidste uge trække stikket på forretningen efter otte års kamp for at etablere og skalere virksomheden. Det skriver Børsen.

Mymonii har siden 2015 modtaget investeringer på 22 millioner kroner, men det har desværre ikke været nok til at sikre overlevelsen.

Manglende skalering

Mymonii blev lanceret med det formål at give børn og unge en nem og overskuelig måde at lære om opsparing og økonomi.

Appen tilbød funktioner, hvor forældre kunne tildele lommepenge, opsætte opsparingsmål og belønne børn for udførte opgaver.

Trods den gode idé og støtte fra investorer har virksomheden haft svært ved at opnå den nødvendige vækst for at blive økonomisk bæredygtig.

En ambitiøs start

Stifter Louise Ferslev havde store ambitioner med Mymonii og formåede at tiltrække betydelige investeringer fra både private investorer og venturekapitalfonde.

Målet var at skalere appen til ikke kun at være en dansk succes, men også at ekspandere internationalt.

Desværre viste det sig at være en stor udfordring at få tilstrækkeligt mange brugere til at sikre en lønsom forretning.

Hvad nu?

Med Mymoniis konkurs står mange familier tilbage uden den app, de har brugt til at lære deres børn om økonomisk ansvarlighed.

Det er uvist, om der vil komme nye aktører på markedet, der kan udfylde det hul, Mymonii efterlader.

Konkursen rejser også spørgsmål om, hvorvidt der er plads til sådanne nicheprodukter i en digital økonomi, hvor store tech-giganter dominerer markedet.

Andre lignende apps og tjenester vil måske tage ved lære af Mymoniis udfordringer og forsøge at tilpasse deres forretningsmodeller for at undgå samme skæbne.

Fremtiden for digital opsparing

Selvom Mymonii nu er fortid, er der stadig en stor interesse for digitale løsninger til økonomisk læring og opsparing.

Fremtidige virksomheder vil muligvis se på, hvordan de bedre kan integrere sådanne tjenester i eksisterende økosystemer eller finde nye måder at differentiere sig på for at opnå den nødvendige vækst og bæredygtighed.