Microsofts nye computere optager alt, hvad du gør

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

23/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsofts nye computere vil optage alt, hvad du gør, for at kunne finde det i fremtiden. Funktionen vækker spørgsmål om krænkelse af privatlivets fred.

Mest læste i dag

Microsoft har annonceret, at deres nye computere vil indeholde en funktion, der optager alt, hvad brugerne foretager sig.

Denne funktion er en del af deres Copilot AI-teknologi, som skal hjælpe brugerne med at finde tidligere aktiviteter og informationer hurtigt og effektivt.

Copilot vil være en integreret del af Microsofts kommende operativsystem og lover at forbedre brugeroplevelsen betydeligt.

Copilot-funktionen skal kunne huske og genkalde tidligere handlinger, hvilket kan være nyttigt i mange sammenhænge.

Ifølge Microsoft kan dette betyde hurtigere adgang til dokumenter, bedre organisering af arbejdsopgaver og nemmere navigation i systemet.

"Copilot er designet til at gøre hverdagen lettere for brugerne ved at huske og assistere med rutineopgaver," siger en talsmand fra Microsoft.

Der er dog opstået bekymringer omkring privatlivets fred og sikkerhed.

Funktionens evne til at optage og lagre alle brugerens handlinger rejser spørgsmål om, hvorvidt det kan føre til krænkelse af privatlivet.

Kritikerne frygter, at Copilot kan blive en overvågningsmekanisme, der samler data uden brugernes fulde samtykke.

Microsoft forsikrer, at Copilot er designet med brugerens privatliv i tankerne, og at alle data vil blive behandlet med høj sikkerhed.

"Vi tager privatliv meget seriøst og har indbygget flere lag af sikkerhed i Copilot," udtaler Microsoft.

Denne nye Copilot-teknologi markerer et skridt fremad i personalisering og effektivisering af computere, men dens indflydelse på privatliv og sikkerhed vil være afgørende for, hvordan brugerne modtager den.