Microsoft er kommet i modvind hos EU-Kommissionen, som efter flere års undersøgelse nu anklager selskabet for at misbruge sin dominerende markedsposition.
Det sker efter en klage fra konkurrenten Slack, der i 2020 beskyldte Microsoft for at tvangsindføre videomødeværktøjet Teams som en ufravigelig del af Office-pakken.
Slack – der i dag ejes af Salesforce – har anklaget Microsoft for at binde produkterne sammen på en måde, der udelukker reel konkurrence og begrænser forbrugernes valgfrihed. Det skriver Berlingske.
Nye indrømmelser fra Microsoft
For at undgå en bøde, der ifølge EU-lovgivningen kan løbe op i milliarder af euro, har Microsoft valgt at ændre sin strategi.
Selskabet har allerede fjernet Teams fra visse Office-versioner på det europæiske marked og forsøger nu at berolige konkurrencemyndighederne med yderligere tiltag.
Ifølge flere medier overvejer Microsoft at give forbrugerne mulighed for at vælge – og eventuelt fravælge – Teams mere fleksibelt i fremtiden.
Det skal gøre det lettere for alternative tjenester som Slack, Zoom og Google Meet at konkurrere på lige fod.
Indrømmelserne har en pris
Men indrømmelserne kommer ikke uden konsekvenser.
På den korte bane betyder ændringerne, at Microsofts pakkeløsninger bliver mere fragmenterede og potentielt mindre attraktive for kunder, der ønsker én samlet løsning.
Samtidig risikerer Microsoft, at andre dele af koncernen nu bliver gransket for lignende praksisser.
EU-Kommissionen har endnu ikke truffet den endelige afgørelse.
Men sagen følges tæt – ikke bare af konkurrenterne, men også af virksomheder og myndigheder, der ønsker mere gennemsigtighed og færre monopollignende tilstande i tech-verdenen.