Mange mennesker undervurderer det arbejde, der kræves for at holde en smartphone i topform. Disse små computere, som vi altid har med i lommen, kræver regelmæssig vedligeholdelse og vigtige opdateringer for at forblive beskyttede mod både slid og ondsindede angreb.
Overraskende nok inkluderer dette en meget basal funktion, som mange mennesker aldrig gør brug af: at slukke deres telefon helt. Ifølge sikkerhedseksperter hos NSA hjælper dette alene med at beskytte enheden mod visse hackingangreb.
Det er nu ikke kun almindeligt at få adgang til smartphones via ondsindede links, men også gennem såkaldte 'zero-click exploits'.
Dette involverer trinvis at omgå telefonens sikkerhedsfunktioner. Det kan starte med et mistet opkald, derefter de første installerede filer, som gradvist tillader adgang til systemet og opsnapning af information. Dette går normalt ubemærket hen, men kan heldigvis forhindres ved at genstarte enheden fuldstændigt.
Så hvor ofte bør jeg slukke min telefon?
Det enkle svar fra sikkerhedseksperter er, at en telefon bør slukkes helt mindst én gang om ugen. Og ikke kun for den beskyttelse, det giver. Udover at eliminere sikkerhedsrisici, gør regelmæssige genstarter også, at telefonens styresystem kan køre alle funktioner gnidningsfrit.
Forresten: For at se, hvor længe din enhed har været tændt uden at blive slukket, kan du nemt tjekke systemindstillingerne. På Android-enheder kan dette normalt findes under 'Enhed' og derefter 'Status'. Her vises oppetiden i timer.
NSA anbefaler derfor at gøre det til en vane at slukke din telefon mindst én gang om ugen. Det giver ikke en garanti for, at du dermed kan undgå angreb fra hackere, men det er som minimum med til at mindske risikoen for det.