Har du denne app? Populær dating-app sagsøgt for at dele brugernes hiv-oplysninger

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

04/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den populære dating app Grindr er blevet sagsøgt for at dele dens brugeres hiv-oplysninger.

Mest læste i dag

Den populære dating-app Grindr er endnu en gang i centrum for kontroverser, da næsten 1300 britiske brugere har indledt et civilt søgsmål mod det amerikanske selskab bag appen.

Brugerne hævder, at Grindr har misbrugt deres personlige oplysninger, herunder hiv-status, sexliv, etnicitet og seksuelle orientering til reklameformål uden deres samtykke.

Ifølge The Guardian har brugerne oplevet "stor bekymring" og har lidt af "frygt, forlegenhed og angst" som følge af, at deres følsomme oplysninger er blevet delt.

Chaya Hanoomanjee, advokaten bag søgsmålet, siger: "Kernen i vores klienters påstand er, at følsomme oplysninger, som de har betroet Grindr med, er blevet delt uden deres samtykke.

Mens Grindr siger, at dataen ikke blev delt til reklameformål, ønsker vores klienter at forstå, hvorfor det overhovedet blev delt."

Afviser anklagerne

Grindr afviser på det kraftigste alle anklager om at have solgt eller delt brugernes oplysninger til reklameformål.

I en erklæring fra selskabet lyder det, at påstandene i søgsmålet er baseret på "en grundlæggende fejlkarakterisering af praksis fra før begyndelsen af 2020."

De tilføjer, at brugerne i dette tilfælde ser ud til at være blevet vildledt af denne fejlkarakterisering, og de understreger deres forpligtelse til at beskytte brugernes data og overholde alle gældende regler for databeskyttelse.

Tidligere bøder

Dette er ikke første gang, Grindr er blevet beskyldt for at dele brugernes oplysninger.

I 2021 blev appen tildelt en bøde på 65 millioner norske kroner af Norges Datatilsyn for at have delt data med tredjeparter til reklameformål uden juridisk grundlag.

Delte data omfattede GPS-lokationer, IP-adresser, samt oplysninger om køn og alder, hvilket gjorde det muligt at identificere brugerne.

Brugere af Grindr bør være ekstra opmærksomme på deres personlige oplysninger og overveje at skifte deres kodeord samt holde øje med eventuelle uregelmæssigheder i deres konti.

Dette søgsmål kan få betydelige konsekvenser for Grindr og andre virksomheder, der håndterer følsomme brugerdata.