Hackere kræver løsesum på 860.000 kroner betalt i baguetter

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

08/11/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Motiverne bag hackeres handlinger er ikke altid klare. Dog indebærer kravene om løsesum for de stjålne data oftest betaling af en bestemt pengesum. I dette tilfælde krævede de, at 125.000 dollars skulle betales i baguetter.

Mest læste i dag

En nyligt dannet ransomware-gruppe hævder at stå bag et cyberangreb, der nu undersøges af Schneider Electric. Den franske multinationale virksomhed inden for energistyring bekræftede, at en udviklingsplatform var blevet kompromitteret.

"Schneider Electric undersøger en cybersikkerhedshændelse, der indebærer uautoriseret adgang til en af vores interne projektstyringsplatforme, som er placeret i et isoleret miljø. Vores globale incident response-team blev straks mobiliseret for at håndtere hændelsen. Schneider Electrics produkter og tjenester er ikke påvirket," udtalte Schneider Electric til BleepingComputer.

Gruppen, kaldet Hellcat, hævder, at de vil slette de 40 GB data, som de har stjålet fra virksomheden, så snart løsesummen er betalt. Hvis ikke, vil de stjålne filer, som indeholder kritiske data såsom projekter, problemer og plugins, samt over 400.000 linjer med brugerdata, blive offentliggjort.

Ifølge gruppen tilhører dataene det jordanske undervisningsministerium og Tanzania's School of Business Education.

Hellcat-gruppen kræver 125.000 dollars for at slette dataene, og de har meddelt, at de vil halvere løsesummen til 62.500 dollars, hvis Schneider offentligt indrømmer sikkerhedsbruddet. Underligt nok kræver Hellcat, at løsesummen betales i baguetter.

Hvis det faktisk drejede sig om det berømte franske brød, skulle Schneider levere mere end 58.000 baguetter, idet én baguette i gennemsnit koster 1,07 euro i Frankrig. Dog ser kravet betaling i baguetter ud til at være en spøg.

Selvom der eksisterer en kryptovaluta kaldet Baguette, viser et opslag på det sociale medie X, at gruppen bag angrebet reelt bad om betaling i Monero, der er en kryptovaluta, der ofte bruges i forbindelse med cyberkriminalitet grundet sin anonymitet og fortrolighed.

Ifølge en nylig rapport kan 2024 blive et rekordår for ransomware-angreb, hvor ofre betaler mere end nogensinde før. Det skriver mediet pplware. Derfor ser det også ud til, at det er noget, der kun vil være mere af i fremtiden, da mange hackere rent faktisk har succes med at tjene penge på denne måde.