Folk opfordres til at tjekke deres Gmail-indbakke og slette e-mails, efter at en stor trussel er blevet afsløret af eksperter indenfor cybersikkerhed.
Holdet hos Check Point oplyser, at de har afsløret en omfattende trussel, der udnytter Gmails populære platform til at forsøge at stjæle brugernes personlige data. Det seneste angreb benytter forskellige metoder til at narre folk til at downloade vedhæftede filer.
Disse filer er fyldt med malware, som indeholder den skadelige Rhadamanthys Stealer-virus, skriver mediet Liverpool Echo. Men hvordan fungerer dette angreb, og hvordan kan du beskytte dig selv?
Først opretter svindlerne falske Gmail-konti og begynder at sende e-mails, der udgiver sig for at være fra legitime virksomheder. Disse beskeder antyder, at brugeren har overtrådt ophavsretten på deres personlige sociale medier, og der anmodes straks om at fjerne indholdet.
Instruktioner om, hvordan man tager indholdet ned, er inkluderet i beskeden, hvor brugerne bliver bedt om at downloade en fil. Hvis man bliver narret, udløser dette straks en infektion og den nyeste version af Rhadamanthys Stealer installeres, som herefter kan spionere på computere og stjæle personlige data.
"Check Point Research identificerede for nylig en stor phishing-kampagne, der bruger en ny version af den berygtede Rhadamanthys Stealer, der er en sofistikeret malware designet til at udtrække data fra inficerede maskiner," bekræfter Check Point-holdet.
"Angriberne udgiver sig for at være forskellige legitime virksomheder og hævder, at ofrene har begået ophavsretsbrud på deres personlige Facebook-sider. Ved at bruge falske Gmail-konti til at sende e-mails fra disse kendte virksomheder, bliver e-mailadresserne og sproget tilpasset til hver målgruppe for at informere ofret om deres påståede ophavsretsbrud."
Det ser ud til, at truslen har ramt brugere over hele verden, da der er sendt beskeder til folk i Europa, Asien og USA. Check Point nævner, at en af de mest alarmerende ting ved denne kampagne er det store antal af e-mails, der efterligner legitime virksomheder.
Det er også blevet bekræftet, at 70 procent af de efterlignede virksomheder er inden for underholdnings-, medie-, teknologi- og softwaresektorerne.
Så hvis din indbakke er oversvømmet med beskeder, der hævder, at du har krænket ophavsretslovgivningen, skal du være forsigtig, før du handler. Du skal også undgå at downloade vedhæftede filer til din computer, da det kan resultere i en ubehagelig overraskelse.