Kinas fremskridt inden for halvlederteknologi halter tre år efter Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), ifølge en ny analyse.
Hiroharu Shimizu, CEO for det Tokyo-baserede TechanaLye, der specialiserer sig i chip-forskning, afslører, at selvom Kina har gjort fremskridt, har de stadig udfordringer i forhold til verdens førende chipproducenter.
Teknologisk forskel mellem Kina og Taiwan
Shimizu har sammenlignet kredsløbsdiagrammerne for to applikationsprocessorer, hjernen i en smartphone: en fra Huawei Technologies' Pura 70 Pro, lanceret i april, og en anden fra en topmodel fra Huawei fra 2021.
Den nyeste Kirin 9010-chip er designet af Huawei's datterselskab HiSilicon og masseproduceret af SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp.), Kinas største chipproducent.
Samtidig blev 2021-modellens Kirin 9000-chip designet af HiSilicon og masseproduceret af TSMC.
SMIC, som er påvirket af amerikanske restriktioner, kan producere 7-nanometer chips, mens TSMC leverede 5-nm processorer til Huawei i 2021.
Normalt betyder mindre nanometerstørrelser højere ydeevne og mindre chips.
Trods dette er SMIC's 7-nm chip næsten lige så stor som TSMC's 5-nm chip, med lignende ydeevne. Det skriver Asia Nikkei.
SMIC's fremskridt og udfordringer
Selvom der stadig er forskelle i produktionseffektiviteten, nærmer SMIC sig TSMC's niveau, hvilket markerer en betydelig udvikling.
HiSilicons designkapaciteter har også forbedret sig, hvilket fremgår af deres evne til at producere chips med ydeevne, der kan sammenlignes med TSMC's 5-nm produkter.
Shimizu bemærker, at selvom amerikanske restriktioner har forsinket kinesisk innovation en smule, har de også fremmet Kinas bestræbelser på at styrke deres egen chipproduktion.
Han påpeger, at Kinas fokus nu er rettet mod udstyr, der ikke er målrettet af eksportrestriktioner, hvilket udvider deres masseproduktionskapaciteter.
Industrimæssige konsekvenser
At SMIC's 7-nm chips nu kan konkurrere med TSMC's 5-nm chips i behandlingskapacitet, kan få store konsekvenser for industrien.
Ifølge Shimizu har de amerikanske regler indtil videre kun lidt forsinket kinesisk innovation, mens de har motiveret den kinesiske chipindustri til at øge den indenlandske produktion.