De nye AirPods kan noget helt særligt: Kan fungere som høreapparat

Christian Pedersen

1 uge siden

|

11/09/2024
Nyheder
Foto: Apple
Foto: Apple
Hvis du døjer med hørelsen, så kunne det godt være en god ide at få et par af de nye AirPods.

Mest læste i dag

Apple har netop præsenteret en banebrydende ny funktion for deres populære AirPods-modeller.

En ny softwareopdatering gør det muligt at bruge AirPods som høreapparater, hvilket kan revolutionere måden, folk med hørenedsættelse anvender teknologien på.

Fra høretelefoner til høreapparater

Den nye funktion blev afsløret under Apples seneste produktlancering i deres hovedkvarter, Apple Park, og fungerer ved hjælp af en høretest, som brugeren gennemfører via sundhedsappen på deres iPhone.

Testen måler forskellige frekvenser og tilpasser lydniveauerne i AirPods, så de matcher brugerens behov.

Ifølge Apple er testen klinisk godkendt og kan potentielt erstatte traditionelle høreapparater for visse brugere. Det skriver Avisen.

Et økonomisk alternativ

Selvom AirPods med høreapparat-funktion måske ikke leverer helt samme effektivitet som professionelle høreapparater, er det en væsentlig billigere løsning for mange.

Ifølge Torben Vognsen, chefredaktør på InputMag.dk, er dette et smart træk fra Apple:

"Personer med hørenedsættelser kan potentielt spare rigtig mange penge," udtaler han.

Funktionen forventes at blive tilgængelig i efteråret 2024, men kun hvis den får de nødvendige godkendelser fra sundhedsmyndighederne i USA og andre lande som Tyskland og Japan.

Det er endnu uvist, hvilke andre markeder funktionen vil blive tilgængelig på, men forventningerne er høje til den globale udrulning.

Med denne nye opdatering styrker Apple deres position som en innovativ leder inden for teknologiske sundhedsløsninger, og de nye AirPods kan meget vel ændre hverdagen for mange med høretab.