Alle danskere opfordres til at slette denne app: Gør det hurtigst muligt

Christian Pedersen

2 dage siden

|

16/12/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne app bør ingen danskere bruge længere.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mest læste i dag

Den kinesiske e-handelsplatform Temu er igen kommet under kritik. Denne gang er det på grund af sikkerheden i dens app.

Ifølge Phonandroid har det schweiziske nationale institut for cybersikkerhed (NTC) for nylig udgivet en rapport, der opfordrer brugere til at være opmærksomme.

Selvom forskerne ikke fandt malware, kritiske sårbarheder eller beviser på spionage - en ofte fremsat anklage mod platformen - bemærkede de to 'usædvanlige adfærdsmønstre'.

Selvstændige opdateringer

NTC opdagede, at Temu-appen kan ændre sine funktioner helt autonomt uden behov for opdateringer via Play Store eller App Store.

Appen kan derfor udvikle sig uden brugerens viden, hvilket naturligvis ikke er positivt, da det betyder, at der kan blive åbnet op for nye funktioner uden brugerne er klar over det.

Derudover fandt eksperterne en række ekstra lag af kryptering i visse dele af appen.

Disse kan muligvis være blevet implementeret for at forbedre databeskyttelsen, men kan også 'potentielt bruges til at skjule uønsket dataoverførsel'.

Af denne grund anbefaler mange eksperter, at man ganske enkelt sørger for at få afinstalleret appen fra sin telefon, da den udgør en trussel mod brugernes privatliv.

Mange produkter tilbagekaldt

Disse opdagelser føjer sig til en lang række andre problemer for Temu.

Flere gange er det kommet frem, at produkter til babyer og små børn, som blev solgt på platformen i anledning af højtiderne, er blevet tilbagekaldt på grund af alvorlige risici for skader.

Det skriver det franske medie 20minutes.

En nylig undersøgelse afslørede desuden, at et udvalg af børnetøj solgt af Temu indeholdt op til 622 gange den lovlige grænse for giftige stoffer, herunder bly og ftalater.

Disse skandaler har fået Europa-Kommissionen til at indlede en undersøgelse i slutningen af oktober, hvor man mistænker overtrædelser af den nye europæiske lovgivning om digitale tjenester (DSA).

Der er dog endnu ikke blevet offentliggjort et resultat af denne undersøgelse.