14 oktober 2025: Dårligt nyt for Windows 10 brugere

Christian Pedersen

3 uger siden

|

24/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du stadigvæk har Windows 10, så bør du læse dette.

Mest læste i dag

Microsofts beslutning om at stoppe med at udgive fejlrettelser og opdateringer til Windows 10 fra 14. oktober 2025 markerer en betydelig skillelinje for brugere af det populære operativsystem.

Med denne ændring vil millioner af brugere være uden officiel support, hvilket gør deres systemer sårbare over for sikkerhedstrusler og tekniske problemer.

Slutningen på en æra

Windows 10, som blev lanceret i 2015, har været et af Microsofts mest udbredte operativsystemer.

Nu er det ved at være slut.

Microsoft har officielt meddelt, at de fra 2025 vil ophøre med at understøtte systemet, hvilket kan tvinge mange brugere til at skifte til Windows 11 eller finde alternative løsninger.

En talsperson for Microsoft understreger, hvor vigtigt det er for brugerne at være opmærksomme på denne ændring, da det kan have stor indflydelse på deres systems sikkerhed og funktionalitet. Det skriver ITavisen.

Hardwareudfordringer og begrænsninger

Windows 11's strenge hardwarekrav, herunder krav om TPM 2.0 (Trusted Platform Module), har allerede skabt frustration blandt brugere.

Mange ældre computere opfylder ikke disse krav, hvilket gør det umuligt for brugere at opgradere uden først at investere i ny hardware.

Dette har rejst kritik, især blandt dem, der føler sig udelukket fra at holde deres systemer sikre og opdaterede.

En bruger på Reddit, der går under navnet "Man_of_Microwaves", udtrykker sin utilfredshed og kalder kravene for en "unødvendig barriere" for dem, der ønsker at opretholde sikkerheden på deres computere.

Hvad kan brugerne gøre?

Brugere, der stadig kører Windows 10, står over for en vigtig beslutning: Opgradere deres hardware for at møde Windows 11's krav eller overveje alternative operativsystemer, der stadig modtager support.

Eksperter anbefaler, at man vurderer sine muligheder grundigt, herunder muligheden for at skifte til andre systemer eller opgradere eksisterende hardware.

Med sikkerheden på spil er det afgørende, at brugerne begynder at planlægge deres næste skridt nu for at undgå fremtidige risici.

Det er en påmindelse om, at teknologiske beslutninger kræver rettidig overvejelse, især når supporten for ens nuværende systemer ophører.