Indonesien forbød salget af Google Pixel-telefoner blot få dage efter at have gjort det samme med iPhone 16-enheder. Årsagen er den samme - virksomheden opfyldte ikke kravet om 40 procent lokalt indhold, og derfor vil dens enheder blive blokeret fra salg i landet.
Det lokale medie Kontan har skrevet, at 22.000 Pixel-enheder allerede var i landet gennem personlige forsendelser eller håndbagage, med henvisning til en talsmand fra Industriministeriet efter en pressebriefing.
Kravet om 40 procent lokalt indhold skal sikres ved at producere produkter lokalt, udvikle software lokalt eller oprette forsknings- og udviklingscentre lokalt. Nogle analytikere mener, at Indonesien anvender sådanne restriktive politikker for at opnå større investeringer fra udenlandske virksomheder.
I øjeblikket er Indonesien den største økonomi i Sydøstasien med et BNP på over 1 billion dollars. Landet er et vigtigt vækstmarked for smartphones, og forventningerne er, at der vil være op til 350 millioner aktive mobiltelefoner - langt flere end landets befolkning på 285 millioner.
Det vil sige, at det også er et stort tab for Google, at de ikke længere kan sælge deres enheder på dette marked. Det kan betyde, at de i fremtiden kommer til at gå glip af en stor omsætning.
Det kan dog blive svært at lave om på dette, hvis ikke de er villige til at rykke en del af deres produktion eller lignende til Indonesien. Det samme gør sig gældende for Apple, der - som sagt - også har fået et forbud mod at sælge deres iPhone 16-enheder på dette marked.
Hidtil er det kun Indonesien, der har valgt at gå i denne retning, men det kan naturligvis ikke udelukkes, at det også kommer til at ske i andre lande.
Ifølge kommentarsporet under en artikel om nyheden hos GSM Arena tyder det på, at mange indonesere har fundet en måde at omgå dette forbud mod. De rejser tilsyneladende blot ind i Malaysia, hvor de kan købe enhederne uden problemer.